HerNews.gr
Γνώμες

Λάτρης της φύσης ή παιδί της πόλης; Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος!

Πολλοί λένε ότι ο άνθρωπος στη φύση χαλαρώνει…ηρεμεί….βρίσκεται στο φυσικό του περιβάλλον. Πόσο ισχύει αυτό τελικά; Εσείς είστε λάτρης της φύσης ή παιδί της πόλης;

Είναι όντως κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι με το που βρεθούν σε δάσος, βουνά, θάλασσες ακόμα και ένα ποταμάκι νιώθουν άλλοι άνθρωποι….αλλάζει η όψη τους και πολλές φορές και η συμπεριφορά τους.

Είμαστε όμως κι εμείς τα παιδιά της πόλης….που αγαπάμε τις ανέσεις της και το τσιμέντο της (έτσι συνηθίζω να λέω…σαν παιδί της πόλης κι εγώ).

Λατρης της φύσης;


Δεν λέω….ωραία τα τοπία και η ωραία θέα ποιος δεν τα εκτιμά…θα ήταν παράλογο να λέγαμε το αντίθετο…όμως γιατί να τα απολαμβάνω καθισμένη στο χώμα και όχι σε μια ωραία ταράτσα με περισσότερη άνεση και επιλογές;

παιδι της πόλης 

Είναι και τα ζουζούνια ρε παιδιά…τι να κάνω τα φοβάμαι…πως να ζήσεις μια ρομαντική στιγμή όταν έχεις να σου  επιτίθενται… κουνούπια… μυρμήγκια και ένα σωρό άλλα “πλάσματα ” της φύσης;

Επίσης συνήθως όταν βρίσκεσαι σε προορισμό που είναι πιο πολύ της “φύσης”….σίγουρα δεν έχεις τόσες επιλογές….να πας ένα σινεμά….να βγεις μια βόλτα στα μαγαζιά…να παραγγείλεις ένα φαγητό αμα δεν έχεις όρεξη να μαγειρέψεις .

Θα μου πείτε τώρα με την covid εποχή που ζούμε δεν τα έχουμε έτσι κι αλλιώς….αλλά  θα τα ξαναζήσουμε σύντομα(αισιόδοξη από τη φύση μου).

Γενικά είναι ωραία η πόλη και με μικρά κομμάτια φύσης…μπορούμε να αντέξουμε κι εμείς τα “παιδιά της πόλης “πιο εύκολα !λίγη κατανόηση απλά κ σε εμάς!

Μια σκέψη από ένα παιδί της πόλης!

Υ.Γ.: Χαμογελάτε έστω και στραβά…κάποια στιγμή θα ισιώσει …. 

Μαριλένα Γεωργιοπούλου

Νεότερα Άρθρα

Γιατί θέλουμε τόσο το «απαγορευμένο»;

Her News b

Δεν γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον!

Her News

Ο δρόμος προς την απεξάρτηση είναι μονόδρομος

Her News b