HerNews.gr
Γνώμες

“OlinaΛΥΣΗous”: Πες το και… λύθηκε!

Episode 2!

Και να που το ζήσαμε και αυτό. Περίεργες μέρες αλλά όλα θα φτιάξουν. Καφεδίνο, χαμόγελα και πάμε να τα πούμε λίγο και να περάσουμε λίγο χρόνο παρεούλα.
Γιατί μην ξεχνάς: σε καραντι…νοιάζομαι!

Μέρες διαφορετικές. Μέρες που σε κάνουν να σκέφτεσαι πολλά. Ίσως να το χρειαζόσουν. Να κάνεις μια μεγάλη παύση από όλα και να αναθεωρήσεις καταστάσεις. Να ξεκουραστείς. Σωστά. Ακολουθώντας όμως τις οδηγίες για να είμαστε όλοι υγιείς. Όλοι.

Μένουμε σπίτι λοιπόν γιατί έχουμε πολλά να κάνουμε. Και θα τα πούμε όλα!

Μένουμε σπίτι για να βοηθήσουμε όλους αυτούς που δεν μπορούν. Για τους ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν. Είναι δύσκολο όμως θα τα καταφέρουμε. Κανείς δεν είπε πως είναι εύκολο να μη βλέπεις τους δικούς σου ανθρώπους, να μην μπορείς να τους αγκαλιάσεις, να μην μπορείς να μοιραστείς στιγμές μυρίζοντας τη σιγουριά τους στην ατμόσφαιρα. Και μένα μου λείπουν πολλοί και πολύ.

Μένουμε σπίτι για να ανοίξουμε το ντουλάπι με τις αναμνήσεις . Εκεί θα βρεις πολλά! Να μια ωραία ευκαιρία για… ξεκαθάρισμα! Και τώρα που είπα για ξεκαθάρισμα είναι μια καλή στιγμή για να «πετάξεις» πολλά στον κάδο. Ανθρώπους, υλικά, πικρίες, απαισιόδοξες στιγμές, λόγια που σε πίκραναν. Κάποια πράγματα θα μείνουν. Όσες μετακομίσεις και να κάνεις. Είναι πάντα εκεί για να σου θυμίζουν αυτό που είσαι σήμερα. Δυνατός και με αυτοπεποίθηση. Είπαμε μόνο χαμόγελα!

Μένουμε σπίτι και κάνουμε όσα δεν προλαβαίναμε πριν

Ο προσωπικός χρόνος έρχεται επιτέλους πρώτος και βοηθάει να αδειάσεις μυαλό και… ντουλάπες, συρτάρια, άχρηστα κουτιά! Κάνε ό,τι σε ευχαριστεί. Και κάντο με πάθος. Το χαμόγελό σου θα είναι τεράστιο μετά από κάθε δραστηριότητα.

Μένουμε σπίτι για να σώσουμε όσους περισσότερους μπορούμε. Ακόμα και τον εαυτό μας. Αυτήν την περίοδο δεν χωράνε απογοητεύσεις στο πρόγραμμα. Ούτε φόβος. Μόνο περηφάνια γιατί τα κατάφερες. Είναι αρκετοί εκεί έξω που έχουν ανάγκη τη βοήθειά σου. Κάντο.

Για μια φορά βάλε στην άκρη την αντίδραση και μάθε να υπακούς. Μην βγαίνεις έξω. Δεν θα σου λείψει αν κάτσεις και λίγο. Ίσα ίσα θα σε βοηθήσει να αναθεωρήσεις τη λέξη «διασκέδαση». Όσο και αν διαφωνείς υπάρχουν άτομα που δίνουν μάχη κάθε μέρα για όλο αυτό που ζούμε σήμερα.
Αντί να βλέπεις ανούσια βιντεάκια στο διαδίκτυο, δες όσα κυκλοφορούν με την κατάσταση σε κάθε γωνιά του κόσμου που όσες φορές και να τα δω με κάνουν να λυγίζω. Όμως είπαμε: χαμογελάμε.

Μένουμε σπίτι. Για να δίνουμε δύναμη ό ένας στον άλλον και να δεις που αυτός ο «κύριος ο φοβιστικός» θα φύγει γρήγορα. Ακούς πολλά, βλέπεις άλλα τόσα. Δεν ξέρεις τι να πιστέψεις αλλά και τι να πρωτοσχολιάσεις. Να ενημερώνεσαι δεν κάνει κακό και δεν κολλάει!
Να μαθαίνεις. Να ακούς. Άλλαξε τους ρυθμούς σου. Άλλαξε τη ζωή σου. Γιατί κάποιοι δεν μπορούν. Γιατί κάποιοι είναι μόνοι τους χωρίς αυτήν την αγκαλιά που μας ηρεμεί κάθε φορά που το άγχος και ο φόβος μας κυριεύουν. Γιατί κάποιοι δεν προλαβαίνουν ούτε να φοβηθούν. Γιατί κάποιοι γυρίζουν σε ένα άδειο σπίτι και η σιωπή είναι …εκκωφαντική.

Υπάρχουν στιγμές που κάνεις πράγματα και νιώθεις πλήρης. Κάθε λεπτό που περνάει. Γιατί κάποια πράγματα ήταν για κάποιους δεδομένα. Και δεν είναι έτσι. Προσπερνάς αλλά δεν ξεχνάς.
Φεύγεις αλλά δεν «ξεαγαπάς». Βοηθάς αλλά δεν περιμένεις κάτι πίσω. Μίλα, αγάπα, νιώσε. Αναθεώρησε σχέσεις. Σχέσεις που σε πόνεσαν. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και άλλαξε σελίδα. Γιατί είσαι ο πρωταγωνιστής στο παραμύθι σου.

Μένουμε σπίτι για να πλέξουμε στιγμές. Στιγμές που θα φοράμε πάντα όταν πιάνει αυτό το αεράκι που σε κάνει να μαζεύεσαι και να κουρνιάζεις εκεί που νιώθεις ασφάλεια. Όλοι μαζί. Ο καθένας με το δικό του τρόπο.

Κάθε μέρα είναι διαφορετική. Κάνε αυτό που δίσταζες τόσο καιρό. Πες όσα δεν είπες. Ποτέ δεν είναι αργά. Μην είσαι σκληρός. Μάθε να εκτιμάς κάθε δευτερόλεπτο που περνάει. Μην γκρινιάζεις. Άσε κάθε αρνητικό συναίσθημα να το πάρει το αντισηπτικό που βάζεις στα χέρια σου κάθε δευτερόλεπτο.
Αυτά τα 20 δευτερόλεπτα που πλένεις τα χέρια σου σκέψου αυτό που σε έκανε να χαμογελάσεις μέχρι εκείνη τη στιγμή. Βγες να περπατήσεις και θα «καθαρίσεις» από όλα. Άλλωστε το 6 έχει γίνει ο…αγαπημένος μας αριθμούς;

Μένουμε σπίτι και όλα θα φτιάξουν. Αρκεί να υπακούς. Στις οδηγίες και στην καρδιά σου. Αυτή ξέρει!

May the mask be with you.

P.S : Follow your dreams.

P.S : Στο επόμενο επεισόδιο OlinaΛΥΣΗous θα μιλήσουμε για σχέσεις. Παράλληλες, ευθείες, τεμνόμενες. Άραγε στους δύο τρίτος… χωρεί; Stay tuned!

Oli

xxx

Contact @:

Νεότερα Άρθρα

«Θα με λέτε Φούστα»: Γιατί γυναίκα είναι τίτλος τιμής!

Her News

Τίνα Μεσσαροπούλου στο HerNews: Στο μυαλό μου έρχονται όλες εκείνες οι γυναίκες που μαζί με τα παιδιά τους ξεριζώνονται…

Her News b

Καλοκαιρινός έρωτας: Τον κρατάς ή τον αφήνεις;

Her News