HerNews.gr
Αφιερώματα

Έφυγε απο τη ζωή ο πρίγκιπας Φίλιππος σε ηλικία 99 ετών

Ο πρίγκιπας Φίλιππος και Δούκας του Εδιμβούργου άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή στο κάστρο των Γουίνδσορ. Επί 73 χρόνια ήταν ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισσάβετ.

Οκταήμερο πένθος ανακοινώθηκε απο την βασίλισσα Ελισσάβετ, η οποία θα απέχει από κάθε καθήκον. Γεννημένος το 1921, ο Φίλιππος, πρίγκιπας της Ελλάδας και της Δανίας,  υπηρέτησε στο Βασιλικό Ναυτικό.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη βασίλισσα Ελισσάβετ και τη βασιλική οικογένεια.

Ο Φίλιππος ίδρυσε τα Βραβεία του Δούκα του Εδιμβούργου το 1956 και κέρδισε μια θέση στις καρδιές του έθνους για τα πνευματώδη αστεία και τις «γκάφες» του.
Αποσύρθηκε από τον ενεργό δημόσιο βίο τον Αύγουστο του 2017, σε ηλικία 96 ετών, μετά την ολοκλήρωση 22.219 βασιλικών υποχρεώσεων από το 1952.

 

Χαρακτηρίστηκε κάποτε από τη βασίλισσα ως η δύναμή της, και η παρουσία του δίπλα της ήταν διαρκής και υψίστης σημασίας.

Απο τον Φεβρουάριο ο πρίγκιπας Φίλιππος ταλαιπωρήθηκε με από προβλήματα υγείας, ενώ υποβλήθηκε και σε επέμβαση στην καρδιά.

Ο δούκας του Εδιμβούργου εισήχθη στο ιδιωτικό νοσοκομείο King Edward VII στις 16 Φεβρουαρίου καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία και υποβλήθηκε σε θεραπεία. Υποβλήθηκε σε επιτυχημένη επέμβαση για προϋπάρχον πρόβλημα στην καρδιά. Ο δούκας έφυγε από το νοσοκομείο King Edward στα μέσα Μαρτίου και επέστρεψε στον πύργο του Ουίνδσορ, όπου ήταν η βασιλική κατοικία.


Σε πένθος βρίσκονται και τα τέσσερα παιδιά του, ο πρίγκιπας Κάρολος, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Άντριου και ο πρίγκιπας Εντουαρντ. Ακόμα είχε οκτώ εγγόνια και οκτώ δισέγγονα.

Η Ελισσάβετ δεν θα εκτελέσει καθήκοντα, ακόμη και ιδιωτικά και οι κρατικές υποθέσεις θα τεθούν επίσης σε παύση. Το Παλάτι θα διατηρήσει μια περαιτέρω περίοδο πένθους για 30 ημέρες.

Την είδηση του θανάτου ανακοίνωσε η βασιλική οικογένεια μέσω social media: 

 

Νεότερα Άρθρα

Η ζωή της Ελληνίδας σταρ και ακτιβίστριας Τζένης Καρέζη

HerNews ka

Brad Pitt: Τα τατουάζ του και η σημασία που κρύβει το κάθε ένα

HerNews ka

Γαλαζοαίματοι: Ποιοι είναι οι πιο περιζήτητοι Royal Bachelors της Ευρώπης;

HerNews ka