HerNews.gr
Συνταγές

Must συνταγή: Γεμιστά καλαμάρια με κους κους και μάραθο

Μια διαφορετική προσέγγιση αντί της κλασσικής γέμισης με ρύζι στα καλαμάρια. Η συνταγή του Μιχάλη Ζάχαρη – Executive Chef Omikron Meze. 

Υλικά
  • 10 τεμ καλαμάρια
  • 300 γρ κου κους
  • 2-3 τεμ αντζούγιες (προαιρετικά)
  • 1 φινοκιο ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ σούπας κάπαρη ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 μεγάλες φρέσκιες τομάτες στον τρίφτη
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • Τα κεφάλια από τα καλαμάρια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ κουκουνάρι
  • Λίγα φύλλα βασιλικού
  • Ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι/πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Μουλιάζουμε σε χλιαρό ζωμό 1:2 το κους κους για 10′-15’και το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει και να μαλακώσει.
Ψιλοκόβουμε και σωταρουμε όλα τα λαχανικά σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κεφαλάκια, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το 1/3 της τομάτας.
Ανακατεύουμε με το κους κους και γεμίζουμε τα καλαμάρια.
Τα τοποθετούμε σε μικρό ταψί.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την υπόλοιπη τριμμένη τομάτα με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε λίγα από τα μυρωδικά και περιχύνουμε τα καλαμαράκια μας. Σκεπάζουμε με μια βρεγμένη λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμανσμένο φούρνο στους 200°C για 30′ ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 180°C για ακόμα 10′.
Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Tip 1: Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κινόα στα καλαμάρια ή ακόμα και όσπρια.
Δοκιμάστε μανιτάρια, αγκινάρες ή κουκιά στην γέμιση, τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν!

 

Μιχάλης Ζάχαρης – Chef “Omikron Meze

Facebook:https://www.facebook.com/michel.zach.3

Instagram:https://www.instagram.com/michael_zacharis/

Νεότερα Άρθρα

Σπαγκέτι bolognese: Η πιο ξεχωριστή συνταγή

Her News b

Ελαφριά, κρύα πιάτα για τις ημέρες του καύσωνα

Her News

Αυτά είναι τα βήματα για το σωστό ψήσιμο των φαγητών στη σχάρα

Her News