HerNews.gr
Αφιερώματα

Μαρία Κάλλας: “Ο Ωνάσης τη νάρκωνε για σεξουαλικούς λόγους”

Για την θρυλική σοπράνο Μαρία Κάλλας έχουν πουληθεί περίπου 30 βιογραφίες, αλλά η Lyndsy Spence δείχνει να γνωρίζει παραπάνω πληροφορίες για τη ζωή της  ντίβας. Και αυτό γιατί η ίδια έχει στα χέρια της προσωπικές επιστολές της Μαρίας Κάλλας σε ένα αρχείο του πανεπιστημίου του Στάνφορντ στην Καλιφόρνια, που δεν τα είχε μελετήσει κανένας άλλος μέχρι σήμερα.

Δυστυχώς, στις επιστολές εκείνες καταγράφονται αρκετές ιστορίες κακοποίησης κατά της Κάλλας. «Η Κάλλας η τραγουδίστρια μπορεί να είχε το πάνω χέρι στον κόσμο της μουσικής, όμως η Μαρία η γυναίκα ήταν ένα θύμα των καταστάσεων», περιγράφει η Lyndsy Spence, συγγραφέας του «Cast A Diva: The Hidden Life Of Maria Callas».

Πέρα από τον Ωνάση ο πρώτος σύζυγος της που ήταν και παράλληλα ατζέντης της, ο Τζιοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι, φαίνεται πως «ήταν στην πραγματικότητα τόσο δουλοπρεπής και υπάκουη σε εκείνος και άρχισα να συνειδητοποιώ ότι έτσι ήταν ως γυναίκα», ανέφερε η Lyndsy Spence στην Daily Mail. «Ήταν ένα τόσο υποτακτικό άτομο και αυτό έρχεται σε αντίθεση με την Κάλλας τη ντίβα. Όταν είσαι έτσι, φυσικά προσελκύεις ανθρώπους που κακοποιούν. Αυτό περιλαμβάνει τους Μοενεγκίνι, Ωνάση, ακόμη και τους ίδιους τους γονείς της», συμπληρώνει.

Μέσα από την νέα βιογραφία, γίνεται γνωστό ότι ο περίγυρος της Μαρίας Κάλλας δεν την αντιμετώπιζε με αγάπη και σεβασμό. Ο Αριστοτέλης Ωνάσης τακτικά τη νάρκωνε, ο Τζιοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι και ο πατέρας της την εξαπατούσαν, ενώ η μητέρα της την εκβίαζε για να της αποσπά χρήματα και παλαιότερα είχε προσπαθήσει να την σπρώξει στην πορνεία.

Το 1966, η βία του μεγιστάνα έφτασε στο αποκορύφωμα και η Κάλλας φοβόταν για την ζωή της. «Υπάρχουν επίσης πληροφορίες από το ημερολόγιο μιας από τις πιο κοντινές φίλες της για τον τρόπο που τη νάρκωνε ο Ωνάσης, κυρίως για σεξουαλικούς λόγους. Σήμερα θα το κατηγοριοποιούσαμε αυτό ως βιασμό», περιγράφει η βιογράφος.

Η διάσημη ντίβα εγραφε προς την γραμματέα της για τον Ωνάση: «Δεν θα ήθελα να με πάρει τηλέφωνο και να αρχίσει να με βασανίζει ξανά».

Όσον αφορά την σχέση που είχε η Κάλλας με την μητέρα της, η τελευταία έκανε δηλώσεις με απειλητικό χαρακτήρα στα Μέσα: «Ξέρεις τι κάνουν οι σταρ ταπεινής προέλευσης μόλις γίνουν πλούσιοι; Τον πρώτο μήνα ξοδεύουν τα πρώτα τους χρήματα για να κάνουν ένα σπίτι για τους γονείς τους και να τους καλομάθουν με πολυτέλειες … Τι έχεις να πεις Μαρία;».

Η βιογραφία της Κάλλας από την Spence (Cast a Diva: The Hidden Life of Maria Callas) θα κυκλοφορήσει την 1η Ιουνίου.

Με πληροφορίες από Daily Mail και Guardian

Νεότερα Άρθρα

Η ράβδος του Ασκληπιού: Το σύμβολο της ιατρικής από την αρχαία Ελλάδα

HerNews ka

15 Μαΐου: Διεθνής Ημέρα Οικογένειας – Το φετινό θέμα εορτασμού

HerNews ka

Οι μεγαλύτερες αποκαλύψεις από το νέο βιβλίο της Britney Spears

HerNews ka