HerNews.gr
Fitness

Φράουλα: Τα ευεργετικά οφέλη για την υγεία

Η φράουλα είναι ένα από τα φρούτα που δεν παχαίνει και κάνει ιδιαίτερο καλό στην υγεία και συγκερκιμένα στην λειτουργία της καρδιάς. Έχει γλυκόξυνη γεύση, πολύ χαρακτηριστική και μας θυμίζει τον ερχομό της ανοιξιάτικης εποχής αφού τότε βγαίνουν και οι πρώτες νόστιμες σοδιές.  

Η φράουλα αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά ως αγαπημένα φρούτα του περισσότερου κόσμου και το αμέσως επόμενο πλεονέκτημα είναι ότι συνδιάζεται πολύ εύκολα και με άλλες τροφές, όπως το γιαούρτι, οι ριζογκοφρέτες, η βρώμη αλλά και με πιο κακές διατροφικές συνήθειες, όπως είναι η βάφλα, τα pancakes και η κρέπα. Το συμπέρασμα είναι ότι ταιριάζει με αμέτρητες διατροφικές επιλογές και ταυτόχρονα συμβάλλει στην καλή υγεία.  

Η φράουλα οφελεί την καρδιά

Το έντονο χρώμα της φράουλα οφείλεται στις ανθοκυανίνες που περιέχουν. Αυτές οι βιταμίνες προσφέρουν πολλά καλά στην σωματική μας υγεία αλλά πιο συγκεκριμένα προστατεύουν τις καρδιαγγειακές παθήσεις. 

Η φράουλα βοηθάει τη ρύθμιση του σακχάρου

Όταν η φράουλα συνδιάζεται με τροφές που είναι γεμάτες σε υδατάνθρακες, παραδείγματος χάρη, με βρώμη, τότε γίνεται βελτίωση της ρύθμισης του σαγχάρου.  Αυτή η θετική λειτουργία οφείλεται πάλι στις ανθοκυανίνες που βρίσκονται στις φράουλες.

Η φράουλα προλαμβάνει την εκδήλωση Καρκίνου τον οργανισμό 

Στο παρελθόν έχουν γίνει έρευνες που έχουν αποδείξει πως οι φράουλες είναι ικανές να προστατέψουν την εμφάνιση ορισμένων κατηγοριών καρκίνου. Το χαρακτηριστικό της προστασίας έχει να κάνει με έναν συνδιασμό βιταμινών που παταρείνουν το ενδεχόμενο παρουσίασης κυττάρων του καρκίνου. Βέβαια,  ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, για αυτό καλό είναι η κάθε μοναδική περίπτωση να δρα αυτούσια. 

Δεν παχαίνει 

Αντιθέτως, η φράουλα ισορροπεί το βάρος κάθε σώματος. Το κόκκινο, αυτό, φρούτο δεν έχει ούτε πολλές θερμίδες, ούτε βαραίνει το στομάχι. Έτσι, πολύς κόσμος το προτιμά σε διάφορες διατροφές που προσπαθεί ανά καιρούς καθώς έχει γλυκιά γεύση και μπορεί να αντικαταστήσει ένα παχυντικό γλυκό. 

Νεότερα Άρθρα

Κυτταρίτιδα: Ποιες τροφές την αντιμετωπίζουν!

Her News

Σεπτέμβριος: Ώρα για σωστή διατροφή – ξεκίνα με superfoods!

Her News b

Η γιόγκα βοηθάει να διαχειριστείτε το σάκχαρο

Her News