HerNews.gr
Fitness

Σοκολάτα: Γιατί πρέπει να τρώμε

Σοκολάτα! Η πιο γλυκιά αμαρτία! Γιατί πρέπει να τρώμε λίγη σοκολάτα στην ημέρα μας; Το ξέρατε ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι και οι περισσότεροι είναι ιατρικής φύσεως; Τα οφέλη της στην υγεία μας και τον οργανισμό είναι πολλά!

Βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία
Διεθνής μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Appetite, επιβεβαιώνει ότι πολλές εγκεφαλικές λειτουργίες βελτιώνονται με την συστηματική κατανάλωση σοκολάτας. Δεν αποκλείεται, επίσης, μακροπρόθεσμα να παρέχει και προστασία από τη σχετιζόμενη με την ηλικία εκφύλιση των νοητικών λειτουργιών, ωστόσο αυτό είναι κάτι που απαιτεί  περεταίρω διερεύνηση.
Οι επιστήμονες δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα τον μηχανισμό της θετικής αυτής επίδρασης, εικάζουν ωστόσο ότι πιθανόν να σχετίζεται με τις φλαβανόλες του κακάο.

Βελτιώνει το σεξ
Οι γυναίκες που τρώνε σοκολάτες έχουν αυξημένη σεξουαλική επιθυμία, εντονότερη διέγερση και βιώνουν μεγαλύτερη σεξουαλική απόλαυση, σύμφωνα με μελέτη από την Ιταλία, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine.

Τα ευρήματά της έδειξαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν τουλάχιστον ένα σοκολατάκι την ημέρα έχουν αυξημένη λίμπιντο και καλύτερη σεξουαλική λειτουργία, σε σύγκριση με εκείνες που αποφεύγουν τη σοκολάτα.
Η αφροδισιακή της δράση σύμφωνα με ερευνητές, οφείλεται σε δύο ουσίες της, την τρυπτοφάνη, η οποία πυροδοτεί την ερωτική διέγερση και τη φαινυλαιθαναμίνη, η οποία απελευθερώνεται όταν ερωτευόμαστε!

Μειώνει τον κίνδυνο για καρδιακή νόσο και εγκεφαλικό 
Ερευνητές από τη Σκωτία ανέλυσαν στοιχεία από σχεδόν 21.000 ανθρώπους και διαπίστωσαν πως όσοι έτρωγαν καθημερινά έως 100 γραμμάρια σοκολάτας είχαν κατά 11% χαμηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης καρδιαγγειακής νόσου και κατά 25% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από τη συγκεκριμένη ασθένεια. Επιπλέον, συσχέτισαν την κατανάλωση σοκολάτας με μείωση κατά 9% του κινδύνου εισαγωγής σε νοσοκομείο ή θανάτου από στεφανιαία νόσο και με κατά 23% μείωση του κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο

Προστατεύει από τον καρκίνο του εντέρου
Σύμφωνα με μελέτη από την Ισπανία, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Nutrition and Food Research, μια μικρή «δόση» σοκολάτας  (με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο) την ημέρα μπορεί να προστατεύει από τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Ωστόσο, διεξήχθη σε πειραματόζωα και απαιτούνται κλινικές μελέτες για να διαπιστωθεί εάν τα ευρήματα ισχύουν και για τους ανθρώπους.

Κάνει καλό στην εγκυμοσύνη
Σύμφωνα με μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο ετήσιο συνέδριο της αμερικανικής Εταιρείας Μητρικής-Εμβρυϊκής Ιατρικής (SMFM 2016), η κατανάλωση ενός μικρού κομματιού μαύρη σοκολάτα την ημέρα από τη μητέρα μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορική υγεία του αγέννητου μωρού τους, ενώ επιπλέον, ενδέχεται να μειώνει τον κίνδυνο προεκλαμψίας.
Ωστόσο, οι ερευνητές διευκρινίζουν ότι τα οφέλη αυτά δεν σημαίνουν ότι θα πρέπει να γίνεται κατάχρηση της σοκολάτας ή όσες έγκυοι δεν τρώνε, να την αρχίσουν, διότι υποδηλώνουν απλώς μία συσχέτιση και όχι μία σχέση αιτίας-αποτελέσματος.

Πηγή: cretalive.gr

Νεότερα Άρθρα

Γέφυρα: Αποτελεσματικές ασκήσεις και τα οφέλη τους

Her News

4 Απλές συνήθειες των γυναικών που είναι πάντα σε φόρμα

Her News

Γυμναστική: 4 Λόγοι να την αγαπήσεις

Her News