HerNews.gr
Fitness

Stretching: Το πρόγραμμα γυμναστικής που θα αγαπήσεις

Το stretching είναι ουσιαστικά οι διατάσεις που πρέπει να κάνουμε πριν και μετά την γυμναστική.

Πλέον, όμως, αποδείχθηκε πως το stretching μπορεί να αποτελέσει μια μορφή άσκησης αυτή καθαυτή αφού προσφέρει ενδυνάμωση και καλό ζέσταμα των μυών. Συστήνεται ιδανικά σε άτομα που ταλαιπωρούνται από πιασίματα, από αρθριτικά κλπ. 

Η αλήθεια είναι πως ακόμα και αν δεν αντιμετωπίζει κάποιος ένα από τα παραπάνω θέματα, το stretching θα βοηθήσει προληπτικά στην ακινησία, στην καθιστική ζωή και στην δουλειά του γραφείου. Όσοι, βέβαια, γυμνάζονται χρόνια γνωρίζουν πολύ καλά τα οφέλη αυτού του τύπου άσκησης και οι περισσότεροι την βάζουν στην ρουτίνα τους μετά από ένα εξαντλητικό πρόγραμμα. Βασικά, είναι η καλύτερη μέθοδος για να “ξεπιαστείς” που λέμε και να ανακουφίσεις τους μυς και τα νεύρα σου. 

Όπως σε κάθε άσκηση θα πρέπει να προσέξεις πολύ στην στάση του σώματος σου και να εστιάσεις στο να κάνεις σωστά την κάθε μία. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να τραυματίσεις τους μυς σου και αυτό δεν το θέλουμε! 

Μια καλή ιδέα είναι να εντάξεις το stretching στην καθημερινότητα σου και γρήγορα θα λάβεις τα αποτελέσματα που αναφέραμε και παραπάνω.

Και αν είσαι από εκείνους που βαριούνται ατελείωτα ακόμα και την σκέψη της γυμναστικής, μπορείς να καλέσεις μερικούς φίλους και να κάνετε όλοι μαζί σε εξωτερικό χώρο και κατα προτίμηση να είστε στην φύση. Έτσι, θα έρθετε κοντά με τα οφέλη της άσκησης και η εμπειρία θα σας κάνει να μην θέλετε να τα παρατήσετε! Μπορείτε να επισκεφτείτε ένα πάρκο, ένα άλσος, έναν μεγάλο κήπο ή ακόμα και στην παραλία..τώρα ειδικά που ο καιρός πλησιάζει τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες. 

Το παρακάτω βίντεο θα σας βοηθήσει στις πρώτη σας επαφη με το stretching. Αργότερα μπορείτε να εντάξετε και άλλες ασκήσεις στο πρόγραμμα σας αναζητώντας μερικά βίντεο στο youtube. 

Νεότερα Άρθρα

Λάθη που κάνεις και είναι σαν να μην γυμνάστηκες

Her News

Πώς θα χάσω εύκολα κιλά;

Her News

Γυμναστική στην παραλία: 5 ασκήσεις για ενδυνάμωση

Her News b