HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Δημήτρης Χάλαρης: Η γυμναστική φτιάχνει την ψυχολογία μας!

Ο Δημήτρης Χάλαρης είναι πτυχιούχος της  Φυσικής αγωγής και αθλητισμού του πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην Άσκηση Ευρωστία και Υγεία.

Έχει παρακολουθήσει επίσης μεγάλο αριθμό εκπαιδεύσεων-πιστοποιήσεων, σεμιναρίων που αφορούν τον τομέα της σωματικής άσκησης και την γυμναστική. Για αυτό και σήμερα συνομίλησα μαζί του για την γυμναστική, τα οφέλη της και φυσικά τον covid 19…

1. Όλοι βιώσαμε μια δύσκολη χρόνια αλλά η εστίαση και τα γυμναστήρια έχουν πληγεί πιο πολύ από όλους. Εσύ ως ιδιοκτήτη personal studio πως το αντιμετώπισες;

Τον τελευταίο χρόνο βιώνουμε μια δύσκολη κατάσταση εξαιτίας της πανδημίας του κορονοιού και όλοι μας προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι οικονομικά αλλά και ψυχολογικά. Εγώ σαν επαγγελματίας έχω σεβαστεί απολύτως τα μέτρα που η κυβέρνηση έλαβε για την καταπολέμηση αυτής της πανδημίας. Κράτησα κλειστό το γυμναστήριο μου και προσπάθησα να κρατήσω ενεργούς τους μαθητές μου μέσα από τα social media. Η οικονομική βοήθεια από το κράτος είναι σημαντική και ελπίζουμε το συντομότερο να ανοίξουμε και εμείς έτσι ώστε να μπορέσουμε να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις μας ζωντανές.

2. Δημήτρη, είσαι αισιόδοξος για το μέλλον;

Η αισιοδοξία είναι κάτι που με αντιπροσωπεύει γενικώς στη ζωή μου. Βλέπω λοιπόν ότι η προσπάθεια που κάνουμε όλοι μας σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό θα μας βγάλει σύντομα από αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Ελπίζω να εμβολιαστεί σύντομα το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και να επιστρέψουμε σε μία κανονικότητα

3. Ποσό βοηθάει η γυμναστική κατά του COVID 19;

Είναι βέβαιο ότι όταν γυμνάζεσαι με μέτριας έντασης άσκηση 3-4 φορές την εβδομάδα και συνδυάζοντας ισορροπημένη διατροφή και ποιοτικό ύπνο ενισχύεται το ανοσοποιητικό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ότι εάν μολυνθείς με τον ιό covid -19 έχεις περισσότερες πιθανότητες να νοσήσεις ελαφριά η και καθόλου. Συστήνω ανεπιφύλακτα σωματική άσκηση χωρίς όμως υπερβολές και με ημέρες ξεκούρασης για να αποκαθίσταται ο οργανισμός αποτελεσματικά.

4. Η ψυχολογία μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με γυμναστική. Που οφείλεται αυτό;

Η γυμναστική αλλά και γενικότερα η σωματική άσκηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ψυχολογία μας. Κατά τη διάρκεια της άσκησης εκκρίνονται διάφορες ορμόνες οι οποίες είναι ορμόνες ευτυχίας και ευχαρίστησης. Γι’ αυτό λοιπόν μετά τη γυμναστική νιώθουμε ένα αίσθημα ευεξίας και καλής διάθεσης. Είναι λοιπόν πολύ βοηθητικό για την ψυχολογία μας να επιλέξουμε να γυμναστούμε με μια δραστηριότητα που μας αρέσει είτε ατομική είτε ομαδική και να ανεβάσουμε την ψυχολογία μας.

5. Υπάρχει ηλικία στην γυμναστική;

Δεν υπάρχει ηλικία στην γυμναστική και γενικότερα στην κίνηση του σώματος. Το σώμα του ανθρώπου είναι φτιαγμένο για να κινείται. Ανάλογα λοιπόν με την ηλικία και κάτω από την καθοδήγηση ενός ειδικού επαγγελματία φυσικής αγωγής μπορεί οποιοσδήποτε να ασκηθεί και να έχει τα οφέλη της σωματικής άσκησης χωρίς να κινδυνεύει να τραυματιστεί.

6. Τώρα που έφτασε το καλοκαίρι, τι γυμναστική να επιλέξουμε;

Τώρα που έφτασε το καλοκαίρι προτείνω τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα κολύμπι/ασκήσεις στο νερό στη θάλασσα ή περπάτημα/τρέξιμο στην παραλία και άλλες 2 προπονήσεις με αντιστάσεις με λάστιχα ή Pilates για ενδυνάμωση του σώματος. Γενικότερα όμως ότι αρέσει στον καθένα που περιέχει κίνηση είτε είναι ατομική δραστηριότητα π.χ.: τένις, τρέξιμο, γυμναστήριο, χορός κ.α. είτε ομαδική δραστηριότητα π.χ.: μπάσκετ με φίλους, τρέξιμο με φίλους κ.α. είναι θεμιτό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε τον Δημήτρη Χάλαρη στα social media

https://www.instagram.com/dimitrischalaris/?hl=el

κελλυ

Κέλλυ Βρανάκη

Contact me @:

Instagram: https://www.instagram.com/story_kelling/

Facebook: https://www.facebook.com/Story_kelling-929217863902546/  

 

Νεότερα Άρθρα

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Ο κύκλος του Survivor έχει κλείσει οριστικά»

Her News

Νένα Μεντή: “Ήμουν παντρεμένη, αλλά… ζεβζέκω – Tην κούναγα την ουρά μου”

Her News b

Oι φετινές τάσεις του μακιγιάζ για το καλοκαίρι!

Her News