HerNews.gr
NEWS Ελλάδα

Athens Photo World: 3 υπαίθριες εκθέσεις στην Αθήνα

Η Αθήνα γεμίζει.. υπαίθρια, με εκθέσεις που συναρπάζουν και μαζεύουν το μέσα μας. Το όνομα των εκθέσεων; Athens Photo World

Το Athens Photo World επιστρέφει δυναμικά με μια σειρά εκθέσεων και εκδηλώσεων που ακολουθούν την εναρκτήρια διοργάνωση του 2019. Με το φωτορεπορτάζ στο επίκεντρό του, το APW στοχεύει στην ανάδειξη του έργου των σύγχρονων φωτορεπόρτερ, της Ελληνικής και διεθνούς ειδησεογραφίας.

Σε μια εποχή περιορισμών και επαναπροσδιορισμών της παγκόσμιας καθημερινότητας, η εικόνα υπήρξε – περισσότερο εμφατικά από ποτέ στη σύγχρονη ιστορία – η μόνη πραγματική δίοδος ενημέρωσης και επικοινωνίας. Οι φωτορεπόρτερ ανά τον κόσμο ανήκουν στους ελάχιστους επαγγελματίες που αδιάκοπα και με απροσδιόριστους κινδύνους, εξακολούθησαν να εργάζονται αποκαλύπτοντας τις πτυχές μιας νέας και απροσδόκητης πραγματικότητας.

Η εκδήλωση Athens Photo World έχει ήδη ξεκινήσει από τις 21 Μαΐου και η Αθήνα έχει γίνει κομψοτέχνημα μέσα από την αναδίπλωση της τέχνης.

Ας δούμε συγκεκριμένες πληροφορίες για τις εκθέσεις

Η έκθεση «Sports ‘n’ the City» θα φιλοξενηθεί στην περίφραξη του Εθνικού Κήπου μέχρι τις 30 Μαΐου. Ο Εθνικός Κήπος στηρίζει για δεύτερη χρονιά το Athens Photo World, μετά την εναρκτήρια διοργάνωση του 2019, αυτή τη φορά φιλοξενώντας στην περίφραξή του 46 εντυπωσιακές φωτογραφίες αθλητικής θεματολογίας από Ελληνικές και διεθνείς διοργανώσεις μέσα από τον φακό των φωτογράφων Γιώργου Ματθαίου και Vladimir Rys.

Η έκθεση «Ελλάδα» θα φιλοξενηθεί στην περίφραξη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με έργα των Αλέξανδρου Αβραμίδη, Πέτρου Γιαννακούρη, Σταύρου Κεσεδάκη, Κώστα Κουτσαυτίκη, Βασίλη Κωστερέ, Μενέλαου Συκοβέλη, Γιάννη Φαρμακίδη και Λουκά Χαψή. Η έκθεση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και ταυτόχρονα εγκαινιάζει μια σημαντική συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών που την φιλοξενεί στην περίφραξή του. Δίνεται έτσι στη διοργάνωση η ευκαιρία να ξανασυστηθεί στο κοινό μέσα από τις φωτογραφίες των δημιουργών σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία πολιτισμού της πρωτεύουσας.

Η έκθεση των Εφήβων φωτογράφων με τίτλο «Μετακίνηση 6» με την επιμέλεια της Δώρας Λαβαζού (iFocus) θα φιλοξενηθεί στην Κεντρική Πλατεία του Δήμου Χαλανδρίου από τις 21 Μαΐου και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και θα μας δείξει την παρούσα και τόσο πρωτόγνωρη συγκυρία μέσα από το βλέμμα των νέων παιδιών.

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

Νεότερα Άρθρα

Γιώργος Βάλλης: Στο “Talk Radio 98,9” για τη φιλανθρωπική εκδήλωση & το ευχαριστήριο μήνυμα στον Γιώργο Αυτιά

HerNews ka

O «Κένταυρος» έφτασε στην Ελλάδα: Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα

Her News

Πάτρα: Τα «ψευδοτέστ» της Ρούλας στην Τζωρτζίνα

Her News b