HerNews.gr
Συνταγές

Primavera: Η μακαρονάδα του καλοκαιριού

Λίγο η καλοκαιρινή διάθεση, λίγο η ζέστη που την εντείνει, λίγο ο ήλιος που μας ζεσταίνει κάθε μέρα και περισσότερο, όλα μαζί συντελούν στο να αποζητάμε καλοκαιρινές, δροσερές και εύπεπτες συνταγές. Όπως η μακαρονάδα Primavera.

Την δοκίμασα ως street food σε ένα διάλειμμά μου ανάμεσα σε μεταπτυχιακό, καταιγισμό υποχρεώσεων και ένα ΣΚ που νομίζω περνάει σαν νερό. Δεν συμφωνείτε; Ας μη ξεφεύγω. Primavera λοιπόν. Η μακαρονάδα με την πλούσια γεύση, τις ελάχιστες θερμίδες και την παραδοχή ότι ναι, το καλοκαίρι είναι εδώ.

Υλικά
  • Μανιτάρια
  • Φασόλια πράσινα
  • Καρότο
  • Αρακάς
  • Χλωρό Κρεμμύδι
  • Ριγκατόνι Ολικής Αλέσεως
  • Ζωμός Μανιταριών
  • Τυρί προαιρετικά

Λοιπόν τα υλικά τα είδαμε. Και όπως είναι ευκόλως εννοούμενο, είναι μέσα στα λαχανικά και την σωστή διατροφή. Η διαδικασία πολύ απλή, με χρώματα και αρώματα που θα σε κάνουν ν’ ανυπομονείς για να γίνει η συνταγή.

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφει η συσκευασία. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα λαχανικά μας και τα σωτάρουμε ελαφρώς αλατοπιπερώνοντας και προσθέτοντας αν επιθυμούμε κάποιο μπαχαρικό. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο ζωμό μανιταριών και τ’ αφήνουμε να πάρουν βράση. μόλις χυλώσουν προσθέτουμε την ποσότητα μακαρονιών που επιθυμούμε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό μέχρι να μακαρόνια μας να αποκτήσουν την ρευστή αλλά και μεστή σάλτσα που επιθυμούμε. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με φρέσκο πιπέρι και τυρί της αρεσκείας μας. Η Primavera μας είναι έτοιμη!

Αν θέλεις να μάθεις πως θα φτιάξεις ζωμό μανιταριών κάνε κλικ εδώ.

Η συνταγή είναι άκρως καλοκαιρινή. Primavera με αρώματα καλοκαιριού. Να τονίσουμε ότι μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά που επιθυμείτε στην μακαρονάδα. Διαλέξτε τα καλοκαιρινά και αφήστε τους γευστικούς κάλυκες ν’ απολαύσουν.

 

Νεότερα Άρθρα

Συνταγή: Αφράτα ντόνατς με σοκολάτα, που θα λατρέψεις

Her News

Ριζότο: Η αυθεντική Ιταλική συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Her News

Συνταγή: Φτιάξε σπιτική κέτσαπ και απέφυγε τα συντηρητικά

Her News