HerNews.gr
Συνταγές

Συνταγή: Φτιάξε σπιτική κέτσαπ και απέφυγε τα συντηρητικά

Η κέτσαπ είναι το αγαπημένο dressing σε τηγανιτές πατάτες, μακαρόνια, burger, μπιφτέκια και σε πολλά άλλα φαγητά της καρδιάς μας!

Για κάποιους είναι το σημαντικότερο υλικό για τις γκουρμέ συνταγές τους. Ας μάθουμε λοιπόν τη συνταγή για να φτιάχνουμε σπιτική κέτσαπ, αποφεύγοντας τα συντηρητικά του εμπορίου.

Υλικά

2 κιλά αποφλοιωμένες ντομάτες
1/2 φλιτζάνι νερό
2/3 του φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
3/4 του φλιτζανιού λευκό ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκια αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδας
Μαύρο πιπέρι
1 ολόκληρο γαρίφαλο

Εκτέλεση 

Ξεκινήστε βάζοντας τις ντομάτες σε μια κατσαρόλα μαζί το νερό.
Προσθέστε τη ζάχαρη, το ξύδι, τη σκόνη κρεμμυδιού, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι, τη σκόνη μουστάρδας, το μαύρο πιπέρι και γαρίφαλο.
Ανακατέψτε την κέτσαπ και αφήστε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για πολλές ώρες, μέχρι ο όγκος του μείγματος να μειωθεί στο μισό. Ανακατεύετε τουλάχιστον μια φορά την ώρα.
Μόλις ολοκληρωθεί το βράσιμο,  χτυπήστε τη καλά με αναδευτήρα ή μπλέντερ, μέχρι το μείγμα να γίνει αλοιφή.
Αφού έχει παγώσει τελείως η κέτσαπ που έχετε ετοιμάσει, περάστε την από ένα σουρωτήρι προκειμένου να βγάλετε τυχόν σπόρους που έχουν μείνει.
Βάλτε την σπιτική κέτσαπ στο ψυγείο και μόλις παγώσει δοκιμάστε για να δείτε αν χρειάζεται περαιτέρω αλάτι ή πιπέρι.

 

Νεότερα Άρθρα

Συνταγή: Κέικ λεμονιού με γλάσο

Her News

Cheesecake με σοκολάτα: Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς!

Her News

Πως να φτιάξετε λαχταριστά αυγά ποσέ

Her News b

Leave a Comment