HerNews.gr
Ελλάδα

Απελευθέρωση: Τα μέτρα που θα ισχύσουν

Τα νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην χθεσινή ενημέρωση για τον κορωνοιό.

Όπως είπε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, θα ισχύσουν τα εξής:
  • Από 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών. Αφορά όλα τα εξάμηνα και τα κέντρα διά βίου μάθησης των ΑΕΙ.
  • Από 12 Ιουνίου η απαγόρευση κυκλοφορίας επεκτείνεται κατά μία ώρα (δηλαδή από τη 01:30 ως τις 05.00 το πρωί).
  • Από 01 Ιουλίου και με την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν, η απαγόρευση κυκλοφορίας σταματά εντελώς.
  • Από 12 Ιουνίου θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες. Σε περίπτωση καταστρατήγησης του μέτρου, το πρόστιμο θα είναι 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών σε οποιαδήποτε δεύτερη παράβαση.
  • Από 12 Ιουνίου ανοίγουν οι επιχειρήσεις εστίασης σε αεριζόμενες στοές. Αφορά μόνο εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος και ο φυσικός αερισμός.
  • Από 12 Ιουνίου στις 06.00 το πρωί αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος – θεάματος από 50% σε 75%. Ισχύει όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας ως 1.000 θέσεις, σε 70% έως 5.000 θέσεις, σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα. Σε κάθε περίπτωση με υποχρεωτική μάσκα για όλους.
  • Σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται ταυτόχρονη παρουσία τεσσάρων πελατών σε καταστήματα εμβαδού ως 100 τετραγωνικά.
  • Από 01 Ιουλίου το όριο για τις υπηρεσίες catering – δεξιώσεων αυξάνεται σε 300 άτομα από 100 που είναι αυτή τη στιγμή.
  • Όσον αφορά στις εμποροπανηγύρεις, αποφασίστηκε η επανέναρξή τους μόνο στις Περιφερειακές Ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%. Το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν αναφέρθηκε στους κλειστούς κινηματογράφους. Αυτό σημαίνει πως το άνοιγμά τους πάει για αργότερα και σίγουρα όχι πριν τον Ιούλιο.

Μειώνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας από το Σάββατο – Σταματά να ισχύει τον Ιούλιο! Μουσική ξανά στην εστίαση και 300 άτομα σε δεξιώσεις είναι τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Τι γίνεται με τα εμβόλια:

Από σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 25 έως 29 ετών για όλα τα εμβόλια. Πρόσθεσε ότι συνολικά ανοίγουν 420.340 νέα ραντεβού από τα οποία τα 240.000 αφορούν το εμβόλιο της Phizer, τα 96 .300 της Johnson and Johnson και τα 84.000 το εμβόλιο της Moderna.

Νεότερα Άρθρα

Φωτιά τώρα στο Αλιβέρι Εύβοιας

Her News

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Καταθέτουν οι ηθοποιοί Τζούλη Σούμα & Ανδρομάχη Δαυλού

Her News b

Ζεφύρι: Νεκρό 8χρονο παιδί μετά από επεισόδιο με πυροβολισμούς

HerNews ka