HerNews.gr
Γνώμες

“OlinaΛΥΣΗous”: Πες το και… λύθηκε!

“OlinaΛΥΣΗous”: Episode 7
Κεφάλαιο: Παιδικό δωμάτιο: Tο κλειδί της ψυχής σου! Μη σαστίζεις και μην απορείς. Είναι ακριβώς αυτό που νομίζεις! 

Αν έχεις φύγει από το δικό σου παιδικό – εφηβικό δωμάτιο ή αν ετοιμάζεσαι για το μεγάλο βήμα της προσωπικής σου επανάστασης, ήθελα να σου γράψω κάποια πράγματα και να δώσω λύση και απάντηση στο ερώτημα που θα έχεις πάντα στο μυαλό σου: « Μα γιατί μου λείπει τόσο το παιδικό μου δωμάτιο;» Κάτσε αναπαυτικά και ξεκινάμε.
Το “OlinaΛΥΣΗous” είναι εδώ ενωμένο δυνατό. Cheers! 
Γιατί; Γιατί ήταν πάντα το παλάτι σου. Το κάστρο με τα κρυμμένα μυστικά σου. Εκεί, που όσο μικρό ήταν άλλο τόσο άνοιγε σα φτερά τους τοίχους του και αγκάλιαζε τα όνειρά σου. Και τα χωρούσε όλα.
Από μικρό παιδί ήταν το ησυχαστήριο σου ή αλλιώς το «κοντρόλ» που λέμε, αλλά στο ακουστικό μου είχα μία φωνή. Εμένα. Τις βαθύτερες σκέψεις μου. Αυτή η εκκωφαντική σιωπή που πάντα έκανε φασαρία.
Σκέψεις, όνειρα, γέλια, δάκρυα, συνομιλίες, άγχη, τσακωμοί, έρωτες, απογοητεύσεις. Όλα εδώ. Ό,τι κι αν γινόταν έμπαινες μέσα και ένιωθες ασφάλεια.
Το μαξιλάρι σου; Ξάγρυπνος φρουρός! Η πιο σφιχτή αγκαλιά για τις δύσκολες στιγμές. Το μεγαλύτερο χαμόγελο στους έρωτές σου το έκρυβες μέσα εκεί.
Το “mute” στις κραυγές αγωνίας σου και στα βουβά δάκρυά σου. Και το πιο σημαντικό; Η μεγαλύτερη ανακούφιση στον ύπνο σου. Εκεί που πάνω του έπλαθες λαχτάρες και όνειρα που όταν ξυπνούσες έτρεχες με ένα μαγικό ραβδί να πραγματοποιήσεις. Και όμως, τα κατάφερες!
OlinaΛΥΣΗous
Το γραφείο σου; Όνειρα, άγχη, εκθέσεις, συναισθήματα. Ακόμα και πάγκος για ν’ αφήνεις τα ρούχα σου! Τα ρούχα κάθε ηλικίας έχουν πάνω τους τη δίψα σου για ζωή! Διάβασμα, εξετάσεις, love letters, βιβλία, κουτιά με αναμνήσεις, μουσική (ΕΜΙΝΕΜ εγώ παρακαλω!). Ακόμα και το λεύκωμα από το δημοτικό και τη συλλογή με τα αυτοκόλλητα που ακόμα έχεις. Όλα πάνω σε αυτό το γραφείο. Και όλα έχουν το άρωμα του παλιού, καλού βιβλίου. Συγκίνηση και νοσταλγία.
Κάθε φορά που μπαίνεις σαστίζεις. Κάθεσαι, παρατηρείς και φεύγεις. Αποφεύγεις. Σε φοβίζει ο χρόνος που περνά. Ξέρεις όμως ότι μέσα σε αυτό το δωμάτιο έγινες ΕΣΥ! 
Όποια γωνιά και αν κοιτάξεις σου θυμίζει κάτι. Ένα σημαντικό γεγονός που σε οδήγησε στο ακριβώς διπλανό αντικείμενο που σε πήγε λίγα χρόνια μετά. Και το δίπλα λίγο πιο μετά και το άλλο πιο μετά και πιο μετά και πιο μετά. Ώσπου έφτασες στο σήμερα. Και χαμογελάς!
Εγώ λοιπόν αυτό το άρθρο στο γράφω από το δικό μου παιδικό – εφηβικό δωμάτιο. Το κάστρο μου, το… «κοντρόλ» μου! Και με συγκίνηση καταπολέμησα έναν από τους μεγαλύτερους φόβους μου. Το χρόνο! Δεν ήθελα να φύγω από το δωμάτιό μου! Καλέ δεν μεγαλώνουμε σου λέω μέσα απο το OlinaΛΥΣΗous! 
Θέλω να πηγαίνεις λοιπόν στο παιδικό σου δωμάτιο, ν’αφήνεις στην άκρη όσα σε σκοτεινιάζουν και να γεμίζεις με φως και λάμψη τις σκέψεις σου. Όπως ακριβώς έκανες και τότε! 
Γιατί όταν κλείσεις αυτήν την πόρτα και ανοίξεις τη μεγαλύτερη που θα αποκαλείς πια ως «δικό» σου σπίτι να θυμάσαι ένα πράγμα:
Να επιστρέφεις! Όχι με νοσταλγία και φόβο αλλά γεμάτος χαρά. Γιατί όσα κατάφερες ξεκίνησαν σαν σκέψη από εδώ και κάθε βράδυ σε σκέπαζαν σαν πάπλωμα και σου έλεγαν καληνύχτα οι εμπειρίες του δικού σου παραμυθιού. Και ο ήρωάς του; Εσύ!
“OlinaΛΥΣΗous”
Να επιστρέφεις. Ν’ ανοίγεις την πόρτα, να χαμογελάς και κάθε φορά πριν την κλείσεις να κοιτάς με καμάρι τον τόπο που έχτισες τα θεμέλια του εαυτού σου. Με την παιδική αθωότητα και όρεξη να κατακτήσεις το σύμπαν. Και να είσαι περήφανος!
Γιατί αυτή η πόρτα δεν κλείνει ποτέ. Είναι ανοιχτή σαν την καρδιά σου και δεν χρειάζεται να κοιτάς από την κλειδαρότρυπα. Το κλειδί είναι και θα είναι χαραγμένο πάνω σου για μια ζωή! Άκου το OlinaΛΥΣΗous..
Όποτε λοιπόν ξεχνάτε τα όνειρα αλλά και τι χρώμα είχαν οι σκέψεις που κάνατε, βάλτε το κλειδί στο παιδικό σας δωμάτιο και ξεκλειδώστε τον εαυτό σας. Αξίζει. Γιατί… μένουμε πάντα παιδιά.
Σας φιλώ από το ροζ βασίλειό μου, με αφίσες Έμινεμ παντού και πολύ χορό!  

Contact @: 

Instagram: @olgatsaousselou 

Facebook: Olina Olga Tsaousselou 

Twitter: @olgatsaousselou 

olinalicious.blogspot  

Σε φιλώ στη μούρη. OlinaΛΥΣΗous!


Oli 

xxx 

Νεότερα Άρθρα

Oμορφιά του προσώπου ή ομορφιά της ψυχής; Oι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος!

Her News

Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα ή το αντίθετο; Oι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Her News

Εσύ με ποιον τρόπο αγαπάς;

Her News b