HerNews.gr
Ελλάδα

Κανονικότητα: Τι ανοίγει από αύριο, Σάββατο 19/6

Νέα βήματα προς την κανονικότητα από αύριο. Η νέα πτώση που καταγράφηκε στα επιδημιολογικά δεδομένα με τον δείκτη θετικότητας να μειώνεται σταθερά,  επέτρεψε στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέα μέτρα χαλάρωσης

Τι επαναλειτουργεί από αύριο

Από το Σάββατο 19 Ιουνίου ξεκινούν τη λειτουργία τους:
• Τα καταστήματα λιανεμπορίου με 1 πελάτη ανά 16 τ.μ (ενώ τώρα ισχύει 1 πελάτης ανά 25 τ.μ.)
• Οι παιδότοποι σε εξωτερικούς χώρους
• Eμποροπανήγυρεις με πρωτόκολλο λειτουργίας των λαϊκών
• Λούνα Πάρκ
• Υπηρεσίες μασάζ

Παράλληλα, τα μέλη της Επιτροπής τάχθηκαν ομόφωνα υπέρ της δυνατότητας εκγύμνασης σε γυμναστήρια χωρίς μάσκες. Αυτό μόνο για εμβολιασμένους με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Από την 1/7

Όπως ανακοινώθηκε χθες, οι κλειστοί κινηματογράφοι θα ανοίξουν από 1η Ιουλίου με το 50% της δυναμικότητάς τους, με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικό self-test και την καθολική υποχρεωτική χρήση μάσκας με παράλληλη υποχρέωση έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου για διευκόλυνση ενδεχόμενης ιχνηλάτησης. Σύσταση για την εγκατάσταση φίλτρων HEPA. Η επιστροφή στην κανονικότητα είναι προ των πυλών

 

Αλλαγές στα self – test

Όπως ανακοίνωσε, χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, η δωρεάν διανομή self tests θα συνεχιστεί και τον μήνα Ιούλιο σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού.

Ειδικότερα, self tests θα διατίθενται σε δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, σε εργαζόμενους στην εστίαση και τον τουρισμό, αλλά και σε νέους κάτω των 30 ετών. Επεσήμανε, δε, ότι εξαίρεση θα αποτελούν οι εμβολιασμένοι. 

Ως προς τα σημεία διανομής, ανέφερε ότι σε περιοχές -όπως η Αχαΐα- όπου ο Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει αρνηθεί τη διανομή των self tests, η διανομή τους θα γίνεται από σούπερ μάρκετ

Είπε επίσης ότι υπάρχει σχετική ετοιμότητα και για την Αττική, εφόσον χρειαστεί. Υπενθυμίζεται ότι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής έχει προαναγγείλει ότι θα σταματήσει η διανομή των self tests από τα φαρμακεία στις 19 Ιουνίου.

Ο κ. Κοντοζαμάνης διευκρίνισε ότι όσα φαρμακεία επιθυμούν να συνεχίσουν τη διανομή self tests, θα μπορούν να προμηθεύονται από τις φαρμακαποθήκες.

Με μάσκες όπου χρειάζεται, την ολοκλήρωση του εμβολιασμού από όλους μας θα μας επαναφέρει στην κανονικότητα.

Νεότερα Άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Βραβεύτηκε για την παρουσία του στο TikTok από τα Ermis Awards

HerNews ka

Συγκλονίζει η Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Έλιωνα, έλεγα Θεέ μου, βοήθησέ με»

Her News b

Γιώργος Βουτσίνος: «Έφυγε» από τη ζωή ο γνωστός ηθοποιός

Her News