HerNews.gr
Μόδα

Versace-Lady Gaga: Η capsule συλλογή που σχεδιάζουν για το μήνα Pride!

Η Lady Gaga συνεργάστηκε με την Donatella Versace για την δημιουργία μιας limited edition μοναδικής συλλογής που στηρίζει τα δικαιώματα της LGBTQIA κοινότητας. 

Η Lady Gaga έχει μεγάλη αδυναμία στον ιταλικό οίκο Versace. Η καλλιτέχνιδα έχει εμφανιστεί αρκετές φορές στο κόκκινο χαλί, αλλά και στα βιντεοκλίπ της, φορώντας δημιουργίες του οίκου. Aυτό επιβεβαιώνεται τόσο από το custom look της στο Super Bowl Bowl, όσο και από τις εμφανίσεις της στην καμπάνια του εμβληματικού brand. Φυσικά για την συλλογή της σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2014, μέχρι και στην αφιέρωση του άλμπουμ της ‘Art Pop’ στην Donatella
Versace.

Η συνεργασία της, λοιπόν, με την Donatella Versace για τη δημιουργία μιας caspule συλλογής με αφορμή το Pride, δεν μας εκπλήσσει. Η γνωστή καλλιτέχνιδα εξάλλου, είναι υπερασπίστρια των δικαιωμάτων της LGBTIQ+ κοινότητας και μέσω αυτής της συλλογής συνεισφέρει ακόμα μια φορά στην κοινότητα.

Με αφορμή την επέτειο των 10 χρόνων από την κυκλοφορία του άλμπουμ, «Born this Way».. (που θα κυκλοφορήσει στις 18 Ιουνίου και μια ειδική έκδοση του άλμπουμ με την συμμετοχή διάφορων καλλιτεχνών)..Η Lady Gaga ενώνει τις δυνάμεις με την Donatella Versace.

Με σκοπό να τιμήσει τον μήνα Pride, η Gaga ανακοίνωσε την πιο σημαντική της συνεργασία με τον οίκο Versace μέχρι στιγμής. Πρόκειται για τη δημιουργία μιας συμβολικής συλλογής. Από κοινού δημιουργούν μια πολύχρωμη, capsule συλλογή αφιερωμένη στην LGBTQIA+ κοινότητα.

Μάλιστα, τα έσοδα που θα αποφέρει η συγκεκριμένη limited edition συλλογή θα δοθούν για την οικονομική στήριξη του Ιδρύματος της Lady Gaga “Born this Way”, που είναι αφιερωμένο και μάχεται για θέματα της ψυχικής υγείας των νέων από την LGBTQIA κοινότητα.

Η συλλογή της Lady Gaga και της Donatella Versace περιλαμβάνει 4 κομμάτια: ένα t-shirt, σε άσπρο και μαύρο χρώμα, έναν μπερέ και ένα δερμάτινο βραχιόλι. Τα items θα περιλαμβάνουν το iconic Versace logo στα χρώματα του Pride. Ουσιατικά, η συλλογή αποτελείται από ένα ειδικά σχεδιασμένο unisex t–shirt και έναν ταιριαστό μπερέ με τα χρώματα pride και το iconic medusa logo του Versace.

Τα κομμάτια της συλλογής

Τα σχέδια συμβολίζουν την αγάπη και την αφοσίωση του οίκου στην
κοινότητα LGBTQIA. Τα προϊόντα είναι ήδη διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του οίκου από την 1η Ιουνίου. Φυσικά, το πιο ξεχωριστό κομμάτι της συνεργασίας, είναι η αυτούσια αντιγραφή του δερμάτινου τζάκετ Versace που φόρεσε η Lady Gaga στο Born this way ball tour. Το χειροποίητο τζάκετ, δημιουργήθηκε στο ατελιέ του οίκου στο Μιλάνο και χρειάστηκε περισσότερες από 400 ώρες για να ολοκληρωθεί. Παράληλα, υπόσχεται ότι θα είναι τόσο
εντυπωσιακό όσο και το αυθεντικό.

Το δερμάτινο τζάκετ διαθέτει το χαρακτηριστικό Metal Mesh του οίκου καθώς και χρυσές λεπτομέρειες. Το μοναδικό κομμάτι θα δημοπρατηθεί μέσω
της αμερικάνικης φιλανθρωπικής οργάνωσης Omaze. Κάθε δωρεά θα υποστηρίζει το Ίδρυμα Born This Way της ερμηνεύτριας. Μπορείτε να κάνετε τις δωρεές σας μέσω του Omaze, μιας διαδικτυακής πλατφόρμας συγκέντρωσης χρημάτων για φιλανθρωπικούς σκοπούς, μέχρι τις 30
Ιουνίου στη διεύθυνση omaze.com. 

Λόγω της μακροχρόνιας φίλιας τους, καθώς και για τις ανάγκες της φιλανθρωπικής συνεργασίας, η Lady Gaga και η Donatella ήταν ενθουσιασμένες να μοιραστούν το έργο τους με τον κόσμο. “Είμαι τόσο χαρούμενη που θα συνεργαστώ για ακόμη μια φορά με την Lady Gaga και το ίδρυμα Born this Way.

Η φιλία μας, καθώς και η προσπάθειά μας να προωθήσουμε την ισότητα, την διαφορετικότητα και την αποδοχή, έχει γίνει δυνατότερη με το πέρασμα του χρόνου”, σχολίασε η Donatella Versace. Ανακάλυψε και εσύ την capsule συλλογή «Born this Way» στην ιστοσελίδα του οίκου Versace!

 

Μαρία Γατζούδη 

Fashion editor- Ενδυματολόγος-Σεναριογράφος 

Msc-Med

Νεότερα Άρθρα

Κέιτ Μίντλετον: Φόρεσε παραμυθένιο baby blue φόρεμα στο Garden party του βασιλιά Καρόλου

HerNews ka

Χριστίνα Μπόμπα: Μας έδειξε το ιδανικό οutfit για τις βροχερές ημέρες

HerNewskl

Βάσια Κωσταρά: Φόρεσε με casual τρόπο τη chic δερμάτινη φούστα!

HerNewskl