HerNews.gr
Γνώμες

Είμαι διαφορετικός ή είσαι διαφορετικός; Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος!

Τι σημαίνει τελικά είσαι ή είμαι διαφορετικός…και αυτή η διαφορά που έχουμε ο ένας με τον άλλον γιατί να είναι απαραίτητη κακή;

Από την πρώτη στιγμή που σχηματίζουμε την πρώτη εικόνα για τον εαυτό μας, μας συγκρίνουν και αυτοσυγκρινόμαστε (εάν μπορεί να σταθεί σαν ορος) με όλους τους άλλους.

Με αποτέλεσμα….ό,τι αναγνωρίζουμε σαν διαφορετικό από εμάς, ή προσπαθούμε να το αλλάξουμε, ή προσπαθούμε εμείς να γίνουμε διαφορετικοί ή πολλές φορές το περιθωριοποιουμε για να νιώσουμε καλά.

Για ποιο λόγο πρέπει όλοι να είμαστε ίδιοι;;;

Αν  ήμασταν όλοι ίδιοι…η ζωή δεν θα είχε κανένα ενδιαφέρον…. Θα ζούσαμε σε μια γκρίζα ζώνη και δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε ούτε έναν διάλογο!
Γιατί τι είναι η επικοινωνία….ανταλλαγή απόψεων…ανταλλαγή….το λέει μόνη της η λέξη…ανταλλάσουμε τις διαφορετικές απόψεις μας.

Δεν χρειάζεται να βάζουμε ταμπέλες…είναι ωραίο και υγιές να διαφέρουμε μεταξύ μας αρκεί να μην γίνεται τοξικη η συμπεριφορά μας προσπαθώντας να αλλάξουμε τους άλλους γιατί εμάς δεν μας αρέσει το “διαφορετικό” τους!

Αν τα βρούμε όλοι με τον εαυτό μας και δεχτούμε ότι ο καθένας μας  είναι “διαφορετικός”…σίγουρα θα χαμογελάμε πιο συχνά!

Υ.Γ.: Χαμογελάτε έστω και στραβά…κάποια στιγμή θα ισιώσει….

 Μαριλένα Γεωργιοπούλου

 

Νεότερα Άρθρα

Θα μηδένιζες την απόσταση για μια ακαταμάχητη έλξη;

Her News b

Εσύ έχεις σκεφτεί το τραγούδι του γάμου σου;

Her News b

Εσένα τι σε ηρεμεί;

Her News b