HerNews.gr
Ελλάδα

Barcode πάσο: Στις 12:00 παρουσιάζει ο Μητσοτάκης τα μπόνους για τους εμβολιασμένους

Στις 12:00 θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσίαση από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών. Tα πολυσυζητημένα μπόνους για τους εμβολιασμένους.

Στην παρουσίαση θα μετέχουν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη. Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

O Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος.

Από το πρωί υπήρχε σε εξέλιξη σύσκεψη στο Μαξίμου για να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Η κεντρική απόφαση όμως είχε ληφθεί εδώ και καιρό και απέμεναν απλά οι λεπτομέρειες.

Photo: Skai.gr

Με τα μπόνους στους εμβολιασμένους ουσιαστικά θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους να επιστρέψουν στην κανονική ζωή .

Και καθώς βρισκόμαστε σε μια χρονική στιγμή που υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια και ο εμβολιασμός του κάθε πολίτη εξαρτάται από τη δική του επιθυμία.

H κυβέρνηση φαίνεται να έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε αυτό το μοτίβο -επιστροφή στην κανονική ζωή για όποιον εμβολιάζεται. -και να μην μπει εκ νέου η οικονομική και κοινωνική ζωή στον πάγο με ένα νέο lockdown –

Ποια μπόνους θα δοθούν στους εμβολιασμένους

Αμεσα, οι εμβολιασμένοι θα εισέρχονται στους χώρους που θα ανακοινωθούν με την επίδειξη πιστοποιητικού που δίνεται όταν κάποιος εμβολιάζεται και όπου αναγράφεται ένα barcode. O ιδιοκτήτης ή ο υπεύθυνος του χώρου θα το ελέγχει με μια ειδική εφαρμογή.

Θα την «κατεβάζει» στο κινητό του, σύμφωνα με πληροφορίες, από την πύλη gov.gr και όταν ελέγχει το barcode.

Aπό το πιστοποιητικό θα ανάβει «πράσινο» για την είσοδο χωρίς κανένα άλλο προσωπικό στοιχείο του πολίτη.

Το μήνυμα της κυβέρνησης προς τους εμβολιασμένους πολίτες είναι πως η ζωή τους θα γίνει ξανά κανονική. Φέρνοντας ως παράδειγμα δραστηριότητες υψηλής συνάθροισης.

Οι επιχειρηματίες θα μπορούν να λειτουργούν χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα με όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει με τον κορωνοϊό.

Στον αντίποδα, όποιος επιχειρηματίας επιλέγει να ανοίξει τις πόρτες του σε πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να τηρεί πιο αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα με χρήση μάσκας. Αλλά και περιορισμούς στη χωρητικότητα και αποστάσεις.

Πηγή: iefimerida.gr –

 

Νεότερα Άρθρα

Δημήτρης Κοντομηνάς: Το τελευταίο αντίο στον επιχειρηματία

Her News b

Πέτρος Φιλιππίδης: Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο – Επέστρεψε στο σπίτι του

Her News

Κυριάκος Μητσοτάκης στο ITV: «Μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο για όσους τις έχασαν λόγω πυρκαγιών»

HerNews ka