HerNews.gr
NEWS

Influencers :Ποια χώρα απαγόρευσε το ρετούς στις φωτογραφίες ;

Τα μηνύματα που παίρνουμε από τα μίντια και τους γύρω μας συχνά υπονοούν ότι είναι κοινωνική μας υποχρέωση να διατηρούμαστε fit.Συνάμα,είμαστε υποχρεωμένοι να φροντίζουμε την εμφάνισή μας . Στις μέρες μας , είμαστε , ως κοινωνία τόσο “βουτηγμένοι” στα social media…ειδικά  με το instagram και τις influencers.

 Στην προώθηση μη ρεαλιστικών προτύπων ομορφιάς βάζει όρια η  Νορβηγία . Σύμφωνα  με τους νέους κανονισμούς, θεωρείται παράνομη η κοινοποίηση από influencers και διαφημιστές ρετουσαρισμένων φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η χώρα που βάζει κανόνες για τις “ρετουσαρισμένες” φωτογραφίες των influencers
Ως παραδείγματα των αλλαγών έπειτα από επεξεργασία των φωτογραφιών αναφέρονται οι διαστάσεις της μέσης, τα “φουσκωμένα” χείλη και οι παραποιημένοι μύες.

  Το πως επιδρα η  τεχνολογία αποτελεί θέμα συζήτησης εδώ και πολύ καιρό .Για παράδειγμα, η χρήση των φίλτρων και των εφαρμογών επεξεργασίας φωτογραφιών είναι συνυφασμένα στα πρότυπα ομορφιάς των influencers.

Εξαιρετικά σημαντικό, επίσης, να γίνει κατανοητό ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό η εξωτερική μας εικόνα αντανακλά τα συναισθήματά μας, το πώς οι ίδιοι αισθανόμαστε για τον εαυτό μας και σε ποια φάση της ζωής μας βρισκόμαστε. Όταν νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας και στηριζόμαστε γερά στα πόδια μας, μπορούμε σίγουρα να αντιμετωπίσουμε τα όποια ζητήματα προκύψουν και αφορούν το σώμα μας, είτε έχουν να κάνουν με παχυσαρκία ή αντίθετα με ελλιπές βάρος, που δύναται να αλλοιώσουν την εξωτερική μας εικόνα και να μας προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

 O σεβασμός είναι θέμα παιδείας στον συνάνθρωπο .

  Oυσιαστικό ρόλο, καλό θα ήταν, να διαδραματίσει το σχολείο έτσι ώστε να αποκτήσουν τα παιδιά παιδεία . Επιπλέον , το σχολείο  θα διδάξει στους μαθητές, πέρα από αριθμούς και λέξεις, τι σημαίνει «σεβασμός» και ποια είναι η ειδοποιός διαφορά μεταξύ «κριτικής» και «κατακραυγής». Έτσι θα διασαφηνιστούν τα όρια ανάμεσα στο «λέω τη γνώμη μου» και «υιοθετώ εκφοβιστική συμπεριφορά».

Εξίσου σημαντικό  είναι να γίνει αντιληπτό ότι η ιδανική εικόνα  για το κάθε άτομο είναι τελείως διαφορετική . Εξαρτάται , βέβαια , από πολλούς παράγοντες, όπως ο σωματότυπος του, η ηλικία του, η φροντίδα που παρέχεται στο σώμα με γυμναστική και υγιεινή διατροφή κ.λπ. Στον αντίποδα  , η τελειότητα απαιτεί συνεχείς θυσίες .

Μέσα από τα social media .

Η εξωτερική  εικόνα, άλλωστε, μπορεί να εξελιχθεί με την πάροδο των ετών. Πρέπει να σεβαστούμε το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ατόμου να διαμορφώσει την εξωτερική του εικόνα όπως εκείνο κρίνει καλύτερα για τον εαυτό του. 

 

Νεότερα Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down: Γενετική κατάσταση και όχι ασθένεια

Her News

MΙΝΟΑ Water – To 1o Χάρτινο Νερό στην Ελλάδα!

Her News

Καλλιστεία: Σκηνές απείρου κάλλους με μαλλιοτραβήγματα και αρπαγή στέμματος

Her News