HerNews.gr
Ταξίδια

Σαντορίνη: Οδηγός άνετων και ξεκούραστων διακοπών

Όταν η ζέστη χτυπά στην πόλη, όταν η άσφαλτος είναι καυτή και ακόμη και ο χαλαρός απογευματινός καφές μοιάζει βάναυσος, τότε το μυαλό ήδη σκέφτεται την άμεση, γρήγορη απόδραση για διακοπές. Βουτιές σε δροσερά νερά και παγωμένο καφέ δίπλα στο κύμα.  

Αν αναρωτιέσαι το που, η απάντηση είναι Σαντορίνη! Και πριν έρθει η δεύτερη σκέψη, ενός πολύωρου ταξιδιού, οφείλω να τονίσω ότι, για εμένα που την επισκέφθηκα, το ταξίδι με τη Seajets ήταν άνετο, γρήγορο και ξεκούραστο. Ενώ το πρόγραμμα που είχα σχεδιασμένο για τις ημέρες που έμεινα με αναζωογόνησε. 

3 μέρες αρκούν. Αν παρόλα αυτά έχεις άδεια, σίγουρα η περαιτέρω διαμονή θα σε αποζημιώσει με ξεκούραση για τον καύσωνα που βίωσες στην πόλη.

Ξεκινώ από τα βασικά: Παίρνεις νωρίς το πρωί το δρομολόγιο της Seajets από Πειραιά προς Σαντορίνη και σε 4 ώρες και 45 λεπτά είσαι στο ηφαιστειακό νησί.  

Ν’ αναφέρουμε εδώ ότι η εταιρεία διαθέτει το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως. Η εμπειρία του ταξιδιού γίνεται ακόμη καλύτερη με τον καλαίσθητο εσωτερικό χώρο του πλοίου, τις πολυπληθείς παροχές και το ευγενικό προσωπικό. Φτάνεις λοιπόν πιο γρήγορα από ποτέ και με τις καλύτερες διαθέσεις. 

Το κομβικό σημείο 

Αφήνεις τα πράγματά σου στο κατάλυμα και ξεκινάς. Φαγητά, χρώματα, αρώματα και αλμύρα. Μετά τον Αθηνιό που είναι το λιμάνι, πάρε μια ανάσα σε κάποιο ψηλό σημείο του νησιού και ατένισε το απέραντο γαλάζιο. Έπειτα δοκίμασε το πρωινό στο Akrothiri eat drink & heal bistro, και ξεναγήσου στις παραλίες. 

Ποιες να επισκεφθείς; 

Περίβολος, Βλυχάδα και Περίσσα είναι οι top επιλογές μου. Διαθέτουν beach bars για ν’ απολαύσεις χαλάρωση στις ξαπλώστρες και δροσερά snacks ή cocktails. Τα νερά είναι καθαρά, ενώ κάποιες από αυτές έχουν τη χαρακτηριστική μαύρη άμμο, δίνοντας στο τοπίο ξεχωριστή αίσθηση. Top επιλογή beach bar: Wet Stories στον Περίβολο.

Φαγητό – Ποτό 

Ταξινομώ μαζί τις δυο αυτές κατηγορίες. Δοκίμασε ιδιαίτερους συνδυασμούς γεύσεων στο Μεταξύ Μας, πάρε στο χέρι το καλύτερο παγωτό στο Lolita’s Gellato, επέλεξε τη σοκολατένια απόλαυση του σουφλέ σοκολάτας από τον Μελένιο και αν επιθυμείς εξωτικές γεύσεις, τότε επισκέψου το Momo Indian & Thai Resturant. 

Το Bar To Navagio στο Ημεροβίγλι έχει ποιοτικό ποτό και χαλαρή ατμόσφαιρα, το Tango bar διαθέτει ατέλειωτη θέα και το Enigma είναι το Club που θα επισκεφθείς για να ολοκληρώσεις τη βραδιά, αν θέλεις να το ρίξεις έξω.  

Δίνοντας συγκεκριμένες επιλογές για το νησί, δεν μπορούσα να παραλείψω το ηλιοβασίλεμα! Όχι, μη πας στην Οία. Το οπτικό υπερθέαμα ηλιοβασιλέματος είναι προνόμιο του Φάρου. Πήγαινε και άσε τον εαυτό σου να χαθεί στα χρώματα της δύσης. Μετά το πέρασμα του ήλιου και την έλευση του φεγγαριού, περιπλανήσου στην Οία και επισκέψου το καλύτερο βιβλιοπωλείο του κόσμου, το Atlantis

Η Σαντορίνη είναι ο προορισμός που χρειάζεται το σώμα και το μυαλό για να μπει στο ιδανικό mood διακοπών. Ακολουθώντας το παραπάνω καλοκαιρινό πρόγραμμα, η απόλαυση είναι εγγυημένη. Άσε τον εαυτό σου ελεύθερο και μη διστάσεις να ρωτήσεις του ντόπιους να σου δώσουν και οι ίδιοι τις προτάσεις τους!

Νεότερα Άρθρα

Τα καλύτερα νέα μουσεία στον κόσμο για το 2023

Her News

Ελληνικές παραλίες στις 25 πιο όμορφες του κοσμου

Her News

Λειψοί: Ένα κρυμμένο στολίδι του αρχιπελάγους των Δωδεκανήσων

HerNews ka