HerNews.gr
Ταξίδια

Λειψοί: Ένα κρυμμένο στολίδι του αρχιπελάγους των Δωδεκανήσων

Οι Λειψοί, ένα μικροσκοπικό και απομονωμένο νησί στα Δωδεκάνησα, είναι ένα από εκείνα τα τέλεια νησιά του Αιγαίου για να επισκεφθείτε για να ξεφύγετε από το άγχος και την καθημερινότητα της ζωής.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει απευθείας καθημερινή ακτοπλοϊκή ή αεροπορική σύνδεση με το νησί μέσω της ηπειρωτικής Ελλάδας , οι επιλογές για να φτάσετε εκεί θα περιλαμβάνουν ένα ταξίδι με πλοίο από άλλα νησιά της Δωδεκανήσου όπως η Λέρος, η Πάτμος , η Ρόδος , η Κάλυμνος και η Κω.

Οι Λειψοί δεν είναι μόνο ένα νησί, αλλά στην πραγματικότητα ένα σύμπλεγμα νησίδων που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Το συλλογικό όνομα προέρχεται από το μεγαλύτερο νησί όλων, τους Λειψούς, που σχηματίζεται από χερσαίες μάζες που ενώνονται με έναν στενό ισθμό.

ΛΕΙΨΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ

Χαμηλοί λόφοι και κοιλάδες, καθώς και μια βραχώδης ακτογραμμή και αρκετοί όρμοι, αποτελούν μέρος του τοπίου των Λειψών.

Τα αυτοκίνητα και οι δρόμοι δεν είναι συνηθισμένα στο νησί, επομένως το μεγαλύτερο μέρος της δράσης λαμβάνει χώρα κατά μήκος του πεζόδρομου παραλιακού δρόμου. Εκεί θα βρείτε επίσης ένα μικρό ψαρολίμανο και πολλές ταβέρνες που πρέπει να επισκεφτείτε.

Στην πόλη (Χωριό), μπορεί κανείς να γευτεί τα περίφημα χταπόδια του νησιού σε ένα από τα πολλά ουζερί ή ψαροταβέρνες εκεί. Το βράδυ, αυτοί οι χώροι μετατρέπονται σε χώρους συνάντησης όπου οι άνθρωποι μπορούν να πάνε για ένα ποτό και ζωντανή μουσική.

Οι Λειψοί είναι ένα μικρό νησί, επομένως είναι αρκετά εύκολο να μετακινηθείτε με ποδήλατο ή ακόμα και με τα πόδια. Παρά το μέγεθός του, όμως, υπάρχουν πολλές εκκλησίες και μοναστήρια στο νησί. Οι ντόπιοι λένε μάλιστα ότι είναι πιθανό κάθε οικογένεια των Λειψών να έχει ένα δικό της παρεκκλήσι.

Οι Λειψοί πρωταγωνιστούν σε Γερμανία, Αυστρία και Ιταλία | Η ΡΟΔΙΑΚΗ

Αξιοθέατα στο ελληνικό νησί των Λειψών

Η Κοίμηση της Θεοτόκου, μια λιτή βυζαντινή εκκλησία που χρονολογείται από τον 7ο ή 8ο αιώνα μ.Χ., φιλοξενεί μια εικόνα της Παναγίας που κρατά τον σταυρωμένο Ιησού. Η εκκλησία βρίσκεται στον κόλπο που δεσπόζει στο λιμάνι, περιτριγυρισμένη από ένα καταπράσινο τοπίο με φυσικές πηγές.

Η Αρχαιολογική Συλλογή των Λειψών, στο κεντρικό χωριό, εκθέτει πήλινα τεχνουργήματα και αρχαίες επιγραφές από την Κλασική, Ελληνιστική και Χριστιανική περίοδο.

Οι περισσότερες παραλίες των Λειψών είναι κοντά στο λιμάνι. Αυτά που είναι πιο μακριά, ωστόσο, είναι ακόμα κοντά και είναι αρκετά εύκολα προσβάσιμα με ταξί ή μηχανάκι.

Λειψοί Δρομολόγια & Ακτοπλοϊκά | Let's Ferry

Μια από τις πιο όμορφες αμμουδιές του νησιού, ο Κάμπος — με καθαρά, ρηχά νερά, πολλή φυσική σκιά και ήσυχη γαλήνη — είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά.

Ο Πλατύς Γιαλός, αν και μια από τις πιο γνωστές παραλίες, δεν έχει τόσο κόσμο όσο θα περίμενε κανείς. Εδώ είναι εύκολο να εντοπίσεις τις αγριόπαπιες που κολυμπούν στη θάλασσα. Η εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου, ακριβώς πίσω από την παραλία, αν και δεν είναι πάντα ανοιχτή, είναι ένα από τα πιο όμορφα σημεία του νησιού.

Ένα άλλο μέρος που πρέπει να δείτε είναι η Χοχλακούρα, μια από τις μεγαλύτερες παραλίες στους Λειψούς, με άσπρα βότσαλα και κρυστάλλινα νερά, που αγαπούν μεγάλοι και μικροί.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

3 Δημοφιλείς προορισμοί για μήνα του μέλιτος το 2023

Her News

4 προορισμοί όπου το μεγαλείο της ιστορίας συναγωνίζεται τη φύση

Her News

Twilight: Η Airbnb νοικιάζει το σπίτι της Bella

Her News