HerNews.gr
DECORNEWS

Το Atlantis στη Σαντορίνη είναι το βιβλιοπωλείο – κόσμημα του νησιού

Αν αναζητάς ένα αξιοθέατο στη Σαντορίνη, εκτός φυσικά από το πολυσυζητημένο και σταθερά ασταθές ηφαίστειό της, τότε το  βιβλιοπωλείο Atlantis είναι το μέρος που πρέπει να επισκεφθείς!

Χτισμένο και κρεμάμενο σχεδόν από έναν βράχο, με θέα το απέραντο γαλάζιο, το Atlantis δεν είναι απλά έναν βιβλιοπωλείο. Είναι πολιτιστικό αξιοθέατο που μιλάει μέσα από την φυσική αρχιτεκτονική και το πλούσιο υλικό του.

Στην Οία της Σαντορίνης, καθώς περπατάς ανάμεσα στα πλακόστρωτα γραφικά στενά, φτάνεις σε ένα μαγαζί, που εκ πρώτης δεν καταλαβαίνεις τι ακριβώς είναι, αλλά μόλις το μάτι σου επεξεργαστεί τις λεζάντες που δεσπόζουν γραμμένες στον τοίχο και τα βιβλία που βρίσκονται τεχνηέντως τοποθετημένα, δεν χρειάζεται περαιτέρω σκέψη. Είσαι στο Atlantis, το πιο γνωστό βιβλιοπωλείο του νησιού.

Με κατηφορική είσοδο και σκαλιά, λίγο απότομα, το βιβλιοπωλείο από την αρχή σε μαγνητίζει με την μυστηριώδη, φιλοσοφική και καλλιτεχνική του αύρα, τους ζωγραφισμένους τοίχους, τα εμπνευσμένα και παρμένα από βιβλία στιχάκια, καθώς και την ακατέργαστη ομορφιά του εσωτερικού του.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ!

Νεότερα Άρθρα

Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε στα έπιπλα κρεβατοκάμαρας & πως να τα διορθώσετε

HerNews ka

Πως να φροντίσετε τις τουλίπες σε ένα βάζο ώστε να διαρκέσουν περισσότερο

HerNews ka

Πώς να προστατεύσετε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο από παιδιά και κατοικίδια

HerNews ka