HerNews.gr
Ελλάδα

Kύμα καύσωνα: Στους 40 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος

Ξεκινά από σήμερα το νέο κύμα καύσωνα που θα σαρώσει τη χώρα μέχρι την Παρασκευή. Εχθες η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, προειδοποιώντας για θερμοκρασίες έως 40 βαθμούς.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Η θερμοκρασία θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 39 και τοπικά ίσως και τους 40 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου και του ανατολικού Αιγαίου τους 36, ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, η θερμοκρασία την Τετάρτη θα φτάσει τους 38 και την Πέμπτη και την
Παρασκευή τους 39 βαθμούς Κελσίου. Η ζέστη θα υποχωρήσει σταδιακά μέσα στο Σαββατοκύριακο στις περισσότερες περιοχές και μόνο κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί περί τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι τα ηπειρωτικά και οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

Θα αναπτυχθούν στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί έως 6 και στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη έως 7 μποφόρ.

Οι θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής που κινούνται προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν πρόσκαιρη άνοδο της θερμοκρασίας από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Νεότερα Άρθρα

Μάρθα Καραγιάννη: Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την σπουδαία ηθοποιό

Her News b

Αποκαλύψεις από συγκρατούμενο του Αναγνωστόπουλου: «Έμοιαζε σαν ποντικός που κρύβεται, μάλλον φοβάται»

Her News b

Κολωνός: Αναμένεται ένταλμα σύλληψης της συζύγου του Ηλία Μίχου για χρηματισμό και υπόθαλψη

HerNews ka