HerNews.gr
Παιδί

Πώς είναι να είσαι μαμά διδύμων Ιωάννα;

Η εγκυμοσύνη. Από μόνη της είναι μια βαρύγδουπη λέξη. Όταν δε, την βάλεις σε πρόταση λέγοντας, εγκυμοσύνη με δίδυμα, τότε βαραίνει όσο να πεις πιο πολύ. Τελικά πώς είναι να είσαι μαμά διδύμων; 

Το δώρο της ζωής, η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, πραγματοποιείται μέσω της εγκυμοσύνης, κατά τη διάρκεια της οποίας μια γυναίκα περνάει διάφορα στάδια σωματικά και ψυχολογικά και γίνεται μαμά. Και μετά από περίπου 9 μήνες.. έρχεται το μωράκι ή τα μωράκια.

Μωράκια; Δηλαδή δίδυμα; Ω ναι! Αν κάποιες από εμάς αναρωτιόμαστε πως μπορεί να είναι, το να είσαι μια μαμά διδύμων, η Ιωάννα, ιδιωτική υπάλληλος και μαμά δυο υπέροχων μωρών 9 μηνών, αγόρι και κορίτσι μιλάει στο Hernews και την Κωνσταντίνα Ροϊδοπούλου για το νέο της ρόλο και όλους τους υπόλοιπους που διαχειρίζεται ταυτόχρονα.

  • Πώς είναι να είσαι μαμά και δη διδύμων;

Το πως είναι να είσαι μαμά  δεν είναι εύκολο να το περιγράψεις με λόγια .Πρέπει να το ζήσεις για να καταλάβεις. Είναι το πιο δύσκολο πράγμα κ ταυτόχρονα ότι πιο όμορφο κ σημαντικό! Έχεις 2 ανθρωπάκια να εξαρτώνται από σένα για τις βασικές τους ανάγκες αρχικά κ που πρέπει να καταφέρεις να τα μεγαλώσεις έτσι, ώστε να μπορέσουν να γίνουν αυτόνομοι άνθρωποι μετέπειτα κ να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτά που θα τους φέρει η ζωή.

  • Τι σου αρέσει και τι δεν σου αρέσει στη μητρότητα;

Υπάρχουν καλές κ πιο “απαιτητικές” μέρες. Με τον ερχομό των παιδιών αλλάζουν οι ισορροπίες στη ζωή σου κ σκέφτεσαι πρώτα αυτά κ έπειτα τον εαυτό σου. Θέλει χρόνο για να συνηθίσεις τη νέα πραγματικότητα κ καθημερινότητα.

  • Πώς είναι η συμβίωση με δίδυμα μωρά;

Η συμβίωση με δίδυμα είναι τρέλα! Με την καλή έννοια πάντα! Τρέχεις να τα προλάβεις όλα κ περνάνε οι ώρες κ οι μέρες χωρίς να το καταλαβαίνεις. Είναι δύσκολο κ χρειάζεται να έχεις οπωσδήποτε βοήθεια! Όλοι οι γνωστοί κ φίλοι μου έλεγαν πριν κάνω παιδιά ..κοιμήσου τώρα που μπορείς, βγες κ διασκέδασε τώρα που μπορείς.. Είχαν δίκιο. Ειδικά όσον αφορά τον ύπνο.. Το πρώτο διάστημα ειδικά, κοιμάσαι ελάχιστα (ειδικά αν θηλάζεις). Έπειτα κοιμάσαι (όχι συνεχόμενες ώρες), αλλά κάποια στιγμή συνηθίζεις.

Τι ακριβώς διπλασιάζεται όταν έχεις δίδυμα;

Έχοντας 2 μωρά, δε ξέρεις ποιο από τα 2 να πάρεις αγκαλιά. Νιώθεις ότι δε μπορείς να μοιραστείς στα 2 κ κάποιες φορές αυτό είναι που με στεναχωρεί. Σκέφτομαι, μακάρι να είχα 4 χέρια. Γι’ αυτό τον λόγο βέβαια προσπαθώ να περνάω τον ίδιο χρόνο ξεχωριστά με το κάθε παιδί. Στην περίπτωση των διδύμων η κούραση νομίζω διπλασιάζεται, χωρίς να ξέρω βέβαια πως είναι να έχεις ένα μόνο παιδί. Αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι όλα τα κάνεις εις διπλούν, νομίζω ισχύει. Αλλά πολλαπλασιάζεται η αγάπη κ οι όμορφες στιγμές!

  • Ποια η συμβουλή σου στις νέες μαμάδες διδύμων;

Η συμβουλή μου στις νέες μαμάδες διδύμων είναι να προσπαθούν να κάνουν υπομονή κ όμορφες σκέψεις ακόμη κ στις πιο δύσκολες  στιγμές. Όλα περνάνε! Και η αλήθεια είναι ότι περνάνε πολύ πολύ γρήγορα!

  • Ποιο το μήνυμά σου στις γυναίκες σχετικά με τη μητρότητα;

Όσες γυναίκες προσπαθούν κ θέλουν να γίνουν μητέρες να μη το βάλουν κάτω. Να έχουν πίστη, υπομονή κ επιμονή κ όλα θα γίνουν! Πραγματικά αξίζει να το ζήσει κάθε γυναίκα που το επιθυμεί!

Νεότερα Άρθρα

Φρούτα: Ποια δεν πρέπει να τρώνε τα μωρά

Her News

Γυαλιά Hλίου: Είναι αναγκαία για τα παιδιά;

Her News b

Η Dior κυκλοφόρησε την πιο «ακριβή» σειρά περιποίησης δέρματος για μωρά

HerNews ka