HerNews.gr
Συνταγές

Πρωινό: Κάντο όπως οι Άγγλοι

Το πρωινό είναι το γεύμα που μας κρατά ζωντανούς όπως λένε. Τι θα έλεγες να δοκιμάσεις ένα English breakfast; Κάντο όπως οι Άγγλοι!

Για τους Άγγλους, το πρωινό είναι μια σύντομη «ιεροτελεστία», ενώ συνηθίζουν να τηρούν απαρέγκλιτα τα όσα επιτάσσει το «πρωτόκολλο» για την παρασκευή του.

Προετοιμασία

Όλα τα υπόλοιπα υλικά πρέπει να είναι φρεσκομαγειρεμένα εκτός από τις ντομάτες. Το μόνο δίλημμα είναι αν θα επιλέξουμε το ψήσιμο ή το τηγάνισμα., γνωρίζοντας βέβαια, εξ αρχής ότι δεν πρόκειται να ετοιμάσουμε ένα υγιεινό και ελαφρύ πρωινό με λίγες θερμίδες, αλλά αντιθέτως, ένα αρκετά παχυντικό, αλλά σίγουρα πολύ νόστιμο.

Αυγά

Στην περίπτωση του αγγλικού πρωινού τα αυγά , αποτελούν τμήμα των γεύσεων, που συνθέτουν ένα πλούσιο πιάτο. Οι Άγγλοι είναι κατηγορηματικοί και απορρίπτουν κάθε ενδεχόμενο τα αυγά να είναι ποσέ. Για εκείνους αυτή η εκδοχή είναι άνοστη, άγευστη και «λαστιχένια». Το παραδοσιακό αγγλικό πρωινό απαιτεί τα αυγά να είναι τηγανιτά, αφγού το τηγάνισμα είναι για αυτούς, ο ιδανικός τρόπος για να αναδείξεις τη γεύση και το άρωμά τους.

 

Μανιτάρια

Κομμένα σε λεπτές φέτες ή ολόκληρα, τα μανιτάρια μπορείτε να τα σωτάρετε σε λάδι ή βούτυρο και να τα αρωματίσετε με λίγο βασιλικό ή μαϊντανό. Μην ενδώσετε στα άνοστα μανιτάρια κονσέρβας γιατί θα χάσετε σίγουρα κάτι από τη γεύση τους! Είπαμε, κάντε όπως οι Άγγλοι 

Ψωμί

Το ψωμί πρέπει να τοποθετείται -σύμφωνα με το πρωτόκολλο του αγγλικού πρωινού- στο πλάι του πιάτου. Δεν πρέπει να μπλέκεται με τις υπόλοιπες γεύσεις. Ξεροψήστε το στην τοστιέρα ή στο τηγάνι και κάντε το τραγανό απέξω αλλά αφράτο μέσα.

Λουκάνικα

Το αγγλικό πρωινό απαιτεί ένα καλής ποιότητας λουκάνικο, το οποίο θα περαστεί από το τηγάνι χωρίς επιπλέον λίπος και θα τοποθετηθεί δίπλα ακριβώς από τα αυγά μας για να τα αρωματίσει… Οι Άγγλοι προτιμούν πολλές φορές, μικρότερα σε μέγεθος λουκάνικα που τρώγονται πιο εύκολα.

Μπέικον

Το μπέικον του παραδοσιακού αγγλικού πρωινού, είναι συνήθως, κομμένο σε παχιές φέτες και καλής ποιότητας. Τηγανίζετε το μπέικον για λίγα λεπτά χωρίς επιπλέον λίπος, μέχρι να ξεροψηθεί και να γίνει τραγανό. Μπορείτε κάλλιστα να το ψήσετε και στο φούρνο για ένα πιο στεγνό και κριτσανιστό αποτέλεσμα.

Tip: Ένας καφές για να ανοίξει το μάτι

Νεότερα Άρθρα

Μουσακάς με κιμά μανιταριών και κρούστα από γιαούρτι συνταγή

Her News b

Κέικ μήλου στο Μπλέντερ – Η πιο εύκολη συνταγή

Her News

Φθινοπωρινή σούπα με κολοκύθα και καρότα

Her News