HerNews.gr
Ελλάδα

Εκτακτο δελτίο καιρού: Μετά τον καύσωνα έρχονται καταιγίδες

Έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ και αφορά σε μεταβολή του καιρού που αναμένεται από αύριο Παρασκευή. Μετά τον πολυήμερο καύσωνα έρχεται πτώση της θερμοκρασίας αλλά και καταιγίδες.

Η μεταβολή του καιρού θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά:

Η λήξη του καύσωνα στις περισσότερες περιοχές, η επικράτηση ενισχυμένων ανέμων και οι τοπικά ισχυρές καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι τα κυρία χαρακτηριστικά του καιρού.

Πιο αναλυτικά για την αλλαγή του καιρού:

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα, με εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου.

Ισχυροί δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν τόσο στα πελάγη και τα νησιά όσο και στις ηπειρωτικές περιοχές.

Από αύριο το απόγευμα, στη βόρεια Ελλάδα, με το πέρασμα του ψυχρού μετώπου που είναι το κύριο αίτιο αυτής της μεταβολής του καιρού, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί και πρόσκαιρα θα ενισχυθούν σε πολύ ισχυρούς.

Σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν από νωρίς το απόγευμα μέχρι τις βραδινές ώρες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Πως θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Τι προβλέπεται για την επόμενη εβδομάδα: 

Από τη Δευτέρα και μέχρι την Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο και θα φτάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά έως τους 40 με 42 βαθμούς, ενώ στη συνέχεια θα σημειώσει πτώση.

Νεότερα Άρθρα

Ξεκινά το κύμα θερινών ελέγχων από την εφορία

Her News

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας με τοπικές βροχές και νεφώσεις

HerNews ka

Γιάννης Χαρούλης: Μια διαφορετική συναυλία στο ΠΑΓΝΗ για τα παιδιά

Her News