HerNews.gr
Beauty LIFESTYLE

DIY: Φτιάξε αποτοξινωτικό scrub σώματος με γκρέιπφρουτ!

DIY Scrub. Αυτές οι δυο λέξεις ακούστηκαν τόσο εύηχα στ’ αφτιά μου! Η διαδικασία του να ”σκραμπάρεις το σώμα σου” είναι η αγαπημένη ιεροτελεστία όταν περιποιούμαι τον εαυτό μου.

Σε προηγούμενο άρθρο μάλιστα, είχα αναφέρει το αγαπημένο μου scrub, το οποίο μέχρι και σήμερα χρησιμοποιώ, δοκιμάζοντας φυσικά και άλλα, ώστε ν’ ανανεώνω το υλικό που απλώνω στο σώμα μου και μαζί με τις υπέροχες μυρωδιές, ν’ απολαμβάνω τ οφέλη ενός βαθιού, αποτοξινωτικού scrub σώματος. Μόλις πρόσφατα ανακάλυψα ότι υπάρχει τρόπος να φτιάξω το δικό μου και μάλιστα με βασικό υλικό το γκρέιπφρουτ.

Είτε βρίσκεσαι σε διακοπές και το σώμα σου εκτίθεται στο αλάτι, είτε είσαι στην πόλη και το βράδυ χαλαρώνεις με κάποιο ποτό, γιατί Αύγουστος είναι βρε αδερφέ, ας το ρίξουμε έξω, το σώμα σου ζητάει την αποτοξίνωση της επόμενης ημέρας.

Και εμείς σου έχουμε το πιο αποτελεσματικό ”σπιτικό” scrub με γκρέιπφρουτ!

Βασικό βήμα στην ιεροτελεστία φροντίδας του σώματος, το scrub διώχνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας εξασφαλίζοντας απαλότητα, φωτεινότητα αλλά και- τώρα το καλοκαίρι- ομοιόμορφο μπρονζέ χρώμα.

Αν το προηγούμενο βράδυ το παράκανες κάπως με το αλκοόλ ή το αλάτι και αισθάνεσαι το σώμα σου “φουσκωμένο”, μπορείς να το βοηθήσεις να αποβάλλει τις τοξίνες και να ξαναβρεί την ισορροπία του πίνοντας πολύ νερό αλλά και κάνοντας μασάζ με ένα αποτοξινωτικό scrub σώματος που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου, στην κουζίνα σου. Η συνταγή που σου προτείνουμε συνδυάζει τις τονωτικές και αποτοξινωτικές ιδιότητες του άρκευθου (γνωστός και ως κεδροκούκουτσα) με γκρέιπφρουτ που μειώνει το πρήξιμο και λεβάντα που έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Θα χρειαστείς:

  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζ. έλαιο καρύδας
  • 1 κουτ. σούπας καρποί άρκευθου (κεδροκούκουτσα, θα τα βρεις σε καταστήματα μπαχαρικών)
  • 1 κουτ. σούπας αποξηραμένη λεβάντα
  • 10-15 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ (ή ξύσμα από ένα γκρέιπφρουτ)
Για να το ετοιμάσεις

Απλά ρίξε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανάμειξέ τα μέχρι να πάρεις μια ομοιόμορφη υφή scrub- τόσο απλό! Αφού μπεις στο μπάνιο, βρέξε την επιδερμίδα σου και κάνε απαλό μασάζ με το scrub κάνοντας με κυκλικές κινήσεις σε όλο το σώμα, με φορά από τους αστραγάλους προς τα πάνω. Αφού ολοκληρώσεις την απολέπιση, ξέβγαλε καλά το σώμα σου, στέγνωσέ το ταμποναριστά και άπλωσε αμέσως την αγαπημένη σου κρέμα σώματος για να “σφραγίσεις” την ενυδάτωση στο εσωτερικό της επιδερμίδας σου (αν έχει και συσφιγκτικές ιδιότητες, ακόμα καλύτερα!).

Προσοχή:

Όπως σε κάθε φυσική συνταγή ομορφιάς έτσι και εδώ, πριν ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς το scrub σε όλο το σώμα σου, κάνε μια δοκιμή σε μια μικρή περιοχή της επιδερμίδας σου, πχ στο εσωτερικό του καρπού σου, για να σιγουρευτείς πως δεν θα βρεθείς μπροστά σε κάποια αλλεργική αντίδραση. Επίσης, αν πάσχεις από κάποια δερματική πάθηση (πχ έκζεμα), συμβουλέψου τον δερματολόγο σου πριν χρησιμοποιήσεις αυτό ή οποιοδήποτε scrub.

Νεότερα Άρθρα

Tα αντηλιακά Sun Screen Velvet συγκεντρώνουν μοναδικά χαρακτηριστικά

HerNewskl

Blue Nails: To summer trend που φέρνει τη μαγεία της θάλασσας στον κόσμο της ομορφιάς

Her News b

Selena Gomez: Αποκάλυψε την πρωινή ρουτίνα περιποίησης της!

HerNewskl