HerNews.gr
Σχέσεις

Τσακωμός στο ζευγάρι: Τι πρέπει να αποφεύγεις

Οι τσακωμοί σε ένα ζευγάρι είναι απολύτως φυσιολογικοί και δεν πρέπει να αποφεύγονται, καθώς είναι ένας τρόπος επικοινωνίας μεταξύ τους. Τα ζευγάρια που δεν τσακώνονται ποτέ, σύμφωνα με έρευνες δεν έχουν την κατάλληλη επικοινωνία και την ελευθερία να εκφραστούν στον σύντροφο τους όπως θέλουν..

Κατά τη διάρκεια της κοινής ζωής ενός ζευγαριού, σίγουρα θα βρεθεί σε δύσκολες καταστάσεις που θα φέρουν ένταση στη σχέση του. Το ζευγάρι δεν πρέπει να αποφεύγει τις συζητήσεις, ακόμα και αν υπάρχει το ρίσκο του τσακωμού.

Ζητήματα που ενοχλούν τον ένας από τους δυο, πρέπει να λύνονται το συντομότερο ακόμα και με τσακωμό, για να μην εξελιχθούν σε απωθημένα στη σχέση, όσο περνάει ο καιρός.

Υπάρχει όμως σωστός τρόπος στον τσακωμό;

Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχει ο “δίκαιος τσακωμός”, που έχει τελειοποιηθεί από ευτυχισμένα ζευγάρια.
Οι συζητήσεις ξεκινάνε με ηρεμία κι όταν ο ένας φορτίζεται, ο άλλος σύντροφος φροντίζει να κρατάει χαμηλά τους τόνους.
Σημαντικό είναι μην διακόπτει τον άλλον, να τον ακούει προσεκτικά για να καταλάβει τι ακριβώς αισθάνεται.
Πολλές φορές ο σύντροφος μας δεν μας κάνει ξεκάθαρο αυτό που τον ενοχλεί, αν αισθανθεί όμως ότι τον ακούμε προσεκτικά, θα εκφραστεί πιο άνετα.
Με ήπιους τόνους, η συζήτηση εξελίσσεται σχετικά ομαλά και συνήθως καταλήγει σε συνεννόηση ανάμεσα στο ζευγάρι.

Σε καμία περίπτωση δεν βρίζουμε το σύντροφο μας!

Χυδαίες συμπεριφορές, βρισιές και υποτιμητικά λόγια θα πληγώσουν το άλλο σας μισό και αυτές οι “πληγές” δεν ξεχνιούνται εύκολα.. Ακόμα και σε ένα σοβαρό τσακωμό, καλό θα ήταν να μη βρίσετε το σύντροφο σας, γιατί το σίγουρο είναι πως δε θα το ξεχάσει εύκολα και εσείς θα νιώθετε άσχημα μετά τον καυγά για όσα ξεστομίσατε.

Κάντε..διάλλειμα στον καυγά:

Η ηρεμία μπορεί να επανέλθει με ένα “διάλειμμα”. Διακοπή του τσακωμού για μερικά λεπτά, ακόμα και για μια ή παραπάνω ημέρες.
Αφήνοντας τις διαφωνίες να λυθούν όταν ηρεμήσουν τα πνεύματα, η σχέση προστατεύεται από λόγια που θα πικράνουν και δίνεται η ευκαιρία στον καθέναν ξεχωριστά να ηρεμήσει και να σκεφτεί πιο καθαρά τι του φταίει και αν είναι τόσο σημαντικός λόγος τσακωμού..

Μην ξεχνάτε ότι είστε ένα!

Όσο έντονοι κι αν είναι οι τσακωμοί, τα υγιή ζευγάρια φροντίζουν να μην ξεχνάνε ότι είναι “ένα” και ο στόχος είναι κοινός: Να τα βρείτε!
Σ
υνεπώς, αποφύγετε να στραφείτε ο ένας κατά του άλλου λες και είστε εχθροί.
Όσο θυμωμένο κι αν είναι ένα ζευγάρι για κάποιες στιγμές, γνωρίζουν ότι και την επόμενη μέρα θα είναι μαζί, συνεπώς δεν πρέπει να υπάρξει κάποια ακραία συμπεριφορά που θα σας κάνει ουσιαστικό κακό. Μπορεί να διαφωνείτε για ένα συγκεκριμένο θέμα, επι της ουσίας όμως μαζί θα το λύσετε για να προχωρήσετε!

Νεότερα Άρθρα

Tips που θα σε βοηθήσουν όταν τσακώνεσαι με τον σύντροφό σου

Her News

Σχεδόν σχέσεις: Ξέχνα τι νιώθεις, θυμήσου τι αξίζεις!

Her News b

Γιατί ένας άνδρας φοβάται την αγάπη;

Her News