HerNews.gr
Σχέσεις

Σχεδόν σχέσεις: Ξέχνα τι νιώθεις, θυμήσου τι αξίζεις!

Το καλοκαίρι είναι η νούμερο ένα εποχή (και για κάποιους, δικαιολογία) για να ξεκινήσεις μια σχέση, που τελικά δεν έχει όλα όσα οι συνηθισμένες σχέσεις έχουν.

Η λεγόμενη «σχεδόν σχέση» ακούγεται όλο και πιο πολύ τα τελευταία χρόνια, καθώς (ίσως) η καθημερινότητα, οι συνθήκες και όλα όσα επηρεάζουν την ψυχολογία μας, μας οδήγησαν στο να φοβόμαστε την οποιαδήποτε δέσμευση στην ζωή μας.

Γράφει η Χριστίνα Φωντή 

Είναι από την μια πλευρά λογικό να σκεφτόμαστε ότι «δεν ξέρω τι μου ξημερώνει», γιατί είναι η αλήθεια. Αλλά αφού εσύ γνωρίζεις τι θέλεις να σου ξημερώσει στον τομέα των ερωτικών σου , γιατί προσπαθείς να μην «ξυπνήσεις» από τον «βαθύ» ύπνο που σου παρουσίασαν σαν γλυκό όνειρο;

pastedGraphic.png

Για να μιλάμε ξεκάθαρα, ας δημιουργήσουμε ένα σκηνικό, το οποίο στους περισσότερους από εμάς φαίνεται οικείο. Γνωρίζεις κάποιον-α, βγαίνετε, υπάρχει έλξη, ξεκινάτε να έχετε μια διαφορετική επικοινωνία, μια διαφορετική επαφή, σκέφτεσαι ότι θέλεις να είσαι μαζί με αυτόν τον άνθρωπο – να έχετε μια όμορφη και υγιείς σχέση, αλλά… Αλλά δεν έχετε μιλήσει για σχέση. Δεν έχετε μιλήσει για αποκλειστικότητα. Δεν έχετε γνωρίσει φίλους-παρέες. Δεν αποτελείτε ενεργό μέρος της καθημερινότητας του ενός και του άλλου. Και όταν η κουβέντα πάει προς τα εκεί, σας λένε ότι δεν υπάρχει λόγος να συζητάτε τέτοιες λεπτομέρειες. Μήπως όμως χρειάζεται;

Εκείνος ίσως να φοβάται για κάτι παραπάνω. Εσύ όμως φοβάσαι να πεις αυτό που θέλεις. Θέλεις να είσαι μαζί του. Δεν είναι κακό! Γιατί το κάνουμε να φαίνεται έτσι; Γιατί συμβιβαζόμαστε πάντα με αυτό που θέλουν οι άλλοι; Γιατί να μην είναι η λογική πορεία της γνωριμίας σας το να είστε μαζί; Γιατί προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι είναι υπερβολικό να ζητάς τα αυτονόητα; Την απάντηση την ξέρεις. Νιώθεις πράγματα τα οποία δεν θα ρίσκαρες να τα χάσεις, και για αυτό μένεις μέσα σε μια κατάσταση που δεν σου αξίζει. Αναρωτιέσαι γιατί δεν σου αξίζει; Διότι αυτό που μας αξίζει πραγματικά είναι αυτό που θέλουμε και οραματιζόμαστε για την ζωή μας. 

pastedGraphic_1.png

 

Πάρε ένα χαρτί και ένα μολύβι, άνοιξε τα notes του κινητού σου, ή κάνε ένα word αρχείο στον υπολογιστή σου. Από την μια πλευρά γράψε όλα όσα νιώθεις. Όλα όσα νιώθεις για τον άνθρωπο που είστε σχεδόν μαζί.

Όλα όσα νιώθεις για αυτή την κατάσταση της «σχεδόν σχέσης». Από την άλλη όλα όσα θέλεις και αξίζεις. Όλα όσα θέλεις να έχεις όταν ξυπνάς το πρωί. Όλα όσα θα σε κάνουν πραγματικά χαρούμενη.  Ζύγισε τα, και εύχομαι μέσα από την καρδία μου η ζυγαριά να γέρνει προς τον εαυτό σου. 

χριστινα-φωντη

 

Χριστίνα Φωντή

Insta https://instagram.com/christinafonti_
FB https://facebook.com/xxfontis
Twitter https://twitter.com/fontifonti_

 

 

 

 

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

5 Συμπεριφορές που δημιουργούν άγχος σε μια σχέση

HerNews ka

Μήπως ο σύντροφός σου είναι ψεύτης; Αυτά είναι τα σημάδια

Her News b

4 tips για να “κρατήσεις” τις φιλίες σου εξ αποστάσεως

Her News