HerNews.gr
Σχέσεις

Γιατί ένας άνδρας φοβάται την αγάπη;

Όλοι φοβούνται την αγάπη με κάποιον τρόπο και οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν συγκεκριμένους προσωπικούς λόγους. Ο φόβος της δέσμευσης μπορεί να οδηγήσει σε σχέσεις αυτο-σαμποτάζ στις οποίες είστε ευτυχισμένοι, αλλά να μείνετε μόνοι. 

Πολλοί άντρες φοβούνται την αγάπη και θα ακολουθούν συνεχώς τα ίδια επιζήμια μοτίβα αν δεν δουλέψουν πάνω στα ζητήματα που έχουν. Μπορεί ακόμα να είναι ανασφαλείς, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους.

Εσείς τώρα ως γυναίκα ίσως παρατηρήσετε ότι τα δίνετε όλα, ενώ ο σύντροφός σας φαίνεται να κρατιέται πίσω. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να αισθάνεστε ότι χάνετε τον χρόνο σας. 

Θα πρέπει λοιπόν να αποφασίσετε εάν η σχέση αξίζει τον χρόνο και την προσπάθειά σας, καθώς ο σύντροφός σας προσπαθεί να ανοιχτεί. Πιθανότατα θα εξαρτηθεί από το πόσο βαθύς είναι ο φόβος του και τους λόγους που φοβάται.

4 λόγοι για τους οποίους οι περισσότεροι άνδρες φοβούνται την αγάπη

Οι άνδρες μερικές φορές υποθέτουν ότι η αγάπη είναι δύσκολη και θα χρειαστεί πάρα πολλή δουλειά. Μια υγιής σχέση απαιτεί προσπάθεια, αλλά δεν είναι η αγγαρεία που φαίνεται να πιστεύουν ορισμένοι άντρες.

Ωστόσο, όταν πιστεύουν ότι κάτι θα είναι υπερβολικό, θα το αποφύγουν εκτός εάν είναι απαραίτητο. Μόλις απελευθερώσουν τον φόβο κι υποχωρήσουν, θα ανακαλύψουν ότι αυτού του είδους η δουλειά είναι διαφορετική γιατί δεν είναι κάτι που φοβούνται να ασχοληθούν.

Επίσης το συναισθηματικό τραύμα που πιθανόν βίωσαν στην παιδική ηλικία μπορεί να επηρεάσει τις ρομαντικές σχέσεις. 

Οι ενήλικες συχνά βιώνουν άγχος ή προσκόλληση αποφυγής μετά από παιδικό τραύμα. Είναι επίσης πιο πιθανό να έχουν κατάθλιψη και χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Το παιδικό τραύμα ενός άνδρα μπορεί να τον κάνει να φοβάται να ρισκάρει. Μπορεί επίσης να τον κάνει να μην ξέρει πώς να αγαπά, με αποτέλεσμα να το αποφεύγει ή να φοβάται να προσπαθήσει.

Εάν ένας άντρας έχει βιώσει πόνο στο παρελθόν, μπορεί να φοβάται την αγάπη τώρα. Η ιστορία του, που ξεκινά από την παιδική του ηλικία και συνεχίζει μέχρι τα ραντεβού κατά την ενηλικίωση, μπορεί να επηρεάσει τη συναισθηματική του διαθεσιμότητα.

Αν πληγώθηκε από κάποια άλλη γυναίκα στο παρελθόν, μπορεί να πιστέψει ότι θα συμβεί ξανά. Έτσι θα του είναι δύσκολο να αντιληφθεί τη σχέση σας, με αποτέλεσμα να είναι επιφυλακτικός στο να ανοιχτεί.

Ένας άντρας που έχει πληγωθεί στο παρελθόν μπορεί να μην θέλει να μιλήσει για όσα πέρασε. Ωστόσο, αν θέλει να μιλήσει, ακούστε χωρίς να τον κρίνετε, διαφορετικά δεν θα το ξανακάνει. Δεν μπορείτε να τον φτιάξετε, αλλά μπορείτε να τον ακούσετε.

Ό,τι κι αν συμβεί, να θυμάστε ότι δεν είναι δική σας δουλειά να διορθώσετε το παρελθόν του. Μπορείτε να είστε ευγενικές κι υποστηρικτικές, αλλά μέχρι εκεί.

Μερικοί άντρες φοβούνται την αγάπη επειδή πιστεύουν ότι δεν θα είναι αρκετά καλοί

Η κοινωνία προσπαθεί να δείξει ότι οι άνδρες πρέπει να επιτύχουν σε ό,τι κάνουν. Πρέπει να δείξουν δύναμη και να βγάλουν λεφτά και θα αισθάνονται ότι δεν ανταποκρίνονται στα μέτρα τους αν δεν κάνουν αυτά τα πράγματα.

Αυτό το στίγμα μπορεί να κάνει τους άνδρες να αισθάνονται ότι δεν μπορούν ποτέ να κάνουν αρκετά για τη σύντροφό τους.

Ακόμη κι όταν φροντίζουν για την οικογένειά τους, μπορεί να βρουν έναν άλλο λόγο να πιστεύουν ότι δεν είναι αρκετά καλοί.

Όσα προσέχουν οι άνδρες σε μια γυναίκα

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Bρήκαμε την ημερομηνία με τους περισσότερους χωρισμούς

HerNewskl

Σχέση μετά τα 45: Πώς να το κάνουμε με επιτυχία

HerNews ka

Είναι κατάλληλος για σχέση ή οχι;

Her News b