HerNews.gr
Beauty

Μαύρισμα: Tips για να το διατηρήσεις το Φθινόπωρο

Το μαύρισμα που απέκτησες το καλοκαίρι οφείλεται στην παραγωγή μελανίνης που παράγει φυσικά ο οργανισμός για την προστασία του από την ηλιακή ακτινοβολία. Για να μπορέσεις να το διατηρήσεις τώρα το φθινόπωρο, εφάρμοσε κάθε δεύτερη εβδομάδα μια κούρα απολέπισης. Με αυτό τον τρόπο θα απαλλαγείς από το ξηρό δέρμα και έτσι θα μείνει η υγιής μαυρισμένη εικόνα που δημιούργησες με την ηλιοθιεραπεία ή το solarium το καλοκαίρι.

 Απόφυγε την απολέπιση και την αποτρίχωση

Αν δεν είχες φροντίσει να κάνεις απολέπιση προτού βγεις στην παραλία για μαύρισμα, για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα απο το δέρμα σου, τώρα φρόντισε να είσαι προσεκτική με το peeling, όπως και με την αποτρίχωση. Αν μάλιστα κάνεις απολέπιση στο δέρμα σου, καλό θα ήταν να αποφύγεις συστατικά όπως οξέα φρούτων, γλυκολικό οξύ και σαλικυλικό οξύ που αφαιρούν το ανώτερο στρώμα της επιδερμίδας και επομένως το μαύρισμά σου.

Επίλεξε τροφές που περιέχουν τυροσίνη

Η πρώτη ύλη που χρειάζονται τα κύτταρα σου για να παράγουν μελανίνη είναι η τυροσίνη. Έτσι δημιουργείται και το μαύρισμα.
Η γαλοπούλα, τα ασπράδια αυγών, τα καρότα, ο σολομός, τα αμύγδαλα και το αβοκάντο είναι πηγές πλούσιες σε τυροσίνη. Επιλέγοντας αυτές τις τροφές, ενισχύεις την παραγωγή μελανίνης που βοηθά στο μαύρισμα και τη διατήρησή του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Ακόμα, η βιταμίνη D βοηθάει στη διατήρηση του μαυρίσματος ενώ το νερό και τα φρούτα και λαχανικά κρατούν ενυδατωμένο το δέρμα σου.

Ενυδάτωσε το δέρμα σου

Φρόντιζε το δέρμα σου με after sun προΐόντα και πλούσιες ενυδατικές κρέμες, όπως και με γαλακτώματα σώματος που θα του χαρίσουν την υγρασία που χρειάζεται και θα το αφήνουν απαλό. Έτσι θα διατηρήσεις το μαύρισμα του καλοκαιριού.

Ρύθμισε τη θερμοκρασία του νερού

Tο ζεστό νερό στο μπάνιο αφυδατώνει και ξηραίνει την επιδερμίδα με αποτέλεσμα να μειώνει και τη διάρκεια του μαύρισματος. Κάνε ντους με χλιαρό ή κρύο νερό και μην τρίβεις πολύ το δέρμα σου για να διατηρήσεις το μαύρισμά .
Τέλος, επίλεξε αφρόλουτρα που περιέχουν ενυδατικούς παράγοντες και έλαια.

Νεότερα Άρθρα

Lindsay Lohan: Μας έδειξε τον πιο εύκολο τρόπο να αποκτήσουμε μονοχρωματικό μακιγιάζ

HerNewskl

Led skincare μάσκες: Το νεο tiktok trend που υπόσχεται θεαματικά αποτελέσματα!

HerNewskl

Skincare: Must have συστατικά για το φθινόπωρο

Her News