HerNews.gr
Beauty

Skincare: Must have συστατικά για το φθινόπωρο

Ο Σεπτέμβριος είναι μια καλή στιγμή να σκεφτούμε πώς θα φροντίσουμε το δέρμα μας κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου και ποια skincare συστατικά πρέπει να έχουμε στην ρουτίνα ομορφιάς μας.

Ποια είναι λοιπόν εκείνα τα συστατικά στα προϊόντα περιποίησης που θα μπορούσαν να βοηθήσουν να φροντίσετε την επιδερμίδα σας;

Βιταμίνη C

Οι περισσότερες από εμάς χρησιμοποιούμε αυτό το θρεπτικό συστατικό κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες για να βοηθήσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα να καταπολεμήσει το κρυολόγημα. Αλλά είναι επίσης αρκετά αποτελεσματικό ως συστατικό περιποίησης του δέρματος αυτή την εποχή. Οι οροί βιταμίνης C βοηθάνε με τις λεπτές γραμμές και την ακμή. Η βιταμίνη C είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό που δρα σκληρά για να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να βλάψουν σημαντικά το δέρμα μας.

Υαλουρονικό οξύ

Γνωστό για τις ενυδατικές του ιδιότητες, είναι από τα βασικά συστατικά για ένα ολοκληρωμένο skincare. Επειδή το υαλουρονικό οξύ βοηθά στην έλξη υγρασίας, μπορεί να είναι χρήσιμο να εφαρμόζεται στο δέρμα σας, μόλις πλύνετε το πρόσωπό σας. Γυναίκες όλων των ηλικιών μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν μια πιο ενυδατωμένη και νεανική εμφάνιση.

Γλυκερίνη

Η γλυκερίνη βοηθά στην έλξη υγρασίας στο δέρμα και μπορεί να λειάνει το δέρμα, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τους φθινοπωρινούς μήνες. Βρίσκεται σε ενυδατικές κρέμες, καθαριστικά κι ορούς. Συχνά χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα ενυδατικά συστατικά για να επιτευχθεί το μέγιστο όφελος. 

Ceramides

Τα ceramides είναι το κλειδί όταν πρόκειται για την προστασία του φυσικού φραγμού του δέρματος το φθινόπωρο. Προστατεύουν την επιδερμίδα από εξωτερικούς στρεσογόνους παράγοντες. Η υποστήριξη και η ενίσχυση του δερματικού φραγμού είναι σημαντική όλο τον χρόνο, αλλά ειδικά το φθινόπωρο. 

Νιασιναμίδη

Από την πρόληψη της ακμής μέχρι τη θεραπεία της υπερμελάγχρωσης, η νιασιναμίδη, γνωστή και ως βιταμίνη Β3, είναι ένα συστατικό περιποίησης του δέρματος με πολλά οφέλη. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, γιατί καταπραΰνει το δέρμα.  

4 Σημάδια ότι ήρθε η ώρα να αλλάξετε το skincare σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Hailey Bieber: Η νέα τάση στην εφαρμογή lipstick για βραδινές εμφανίσεις

HerNewskl

Victoria Beckham: Έκανε το πιο minimal contouring που έχουμε δει

HerNewskl

Bare manicure trend: Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου έκανε το πιο chic manicure!

HerNewskl