HerNews.gr
Health

Γυναίκα: Πως πρέπει να πλένουμε την ευαίσθητη περιοχή

Η ευαίσθητη περιοχή κάθε γυναίκας πρέπει να έχει την κατάλληλη καθαριότητα. Όλες οι γυναίκες πρέπει να ξέρουν την σωστή χρήση των προϊόντων για την ευαίσθητη περιοχή

Κολπικά ντους

Ένα κολπικό ντους ξεπλένει με νερό απευθείας στον κόλπο. Έτσι καθαρίζει τις κολπικές εκκρίσεις. Μερικές γυναίκες το κάνουν απλά και μόνο “για να καθαρίσουν τον κόλπο”. Η χρήση κολπικού ντους μπορεί να  διαταράξει τα φυσιολογικά κολπικά βακτήρια, οπότε δεν συνιστάται. Δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε καθημερινά κολπικά προϊόντα.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το κολπικό ντους προστατεύει από Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα, ή από κολπικές λοιμώξεις, ενώ μπορεί ακόμη και να αυξήσει τον κίνδυνο για αυτά.
Όσο πιο “παρθένο” είναι το αιδοίο μας από την “απόλυτη” καθαριότητα, τόσο πιο ευάλωτο γίνεται.

Αρωματικά μαντηλάκια & κολπικά αποσμητικά

Αυτά τα αρωματικά προϊόντα μπορούν να διαταράξουν την υγιή φυσική ισορροπία του κόλπου. Ακόμα και το pH στον κόλπο.

Το πλύσιμο με νερό και ένα απλό σαπούνι είναι το μόνο που χρειάζεστε για να διατηρήσετε τον κόλπο σας υγιή. Είναι φυσιολογικό το άρωμα του κόλπου. Μην σας πιάνει πανικός. Είναι απολύτως φυσιολογικό.

Εάν ανησυχείτε για τον τρόπο που μυρίζει ο κόλπος σας, η μυρωδιά είναι δυσάρεστη ή χρησιμοποιείτε αρωματικά προϊόντα για να καλύψετε τη μυρωδιά του κόλπου σας, θα πρέπει να δείτε το γιατρό σας. Μπορεί να έχετε μια λοίμωξη που χρειάζεται θεραπεία. Δεν είναι μόνο τα κολπικά υγρά που μπορούν να φαίνονται αλλά και κάτι μέσα στον κόλπο το οποίο το βλέπει μόνο το μάτι του γιατρού!

Η πιο κοινή αιτία ασυνήθιστης κολπικής εκκρίσεως είναι η βακτηριακή κολπίτιδα, η οποία μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστη μυρωδιά. Αντιμετωπίζεται εύκολα με αντιβιοτικά, οπότε δείτε τον γιατρό σας εάν ανησυχείτε.

“Αν η φύση είχε σκοπό να μυρίζει ο κόλπος σαν τριαντάφυλλο ή σαν λεβάντα, θα είχε κάνει τον κόλπο να μυρίζει σαν τριαντάφυλλο ή σαν λεβάντα”, λέει ο καθηγητής Lamont.

Το πλύσιμο του κόλπου

Είναι καλή ιδέα να αποφεύγετε τα αρωματικά σαπούνια, τα τζελ και τα αντισηπτικά. Αυτό γιατί μπορούν να επηρεάσουν την υγιή ισορροπία των βακτηρίων και τα επίπεδα του pH στον κόλπο. Αλλά και να  προκαλέσουν ερεθισμό. Χρησιμοποιείστε μαλακά, ελαφρώς αρωματισμένα σαπούνια για να πλένετε απαλά την περιοχή γύρω από τον κόλπο (αιδοίο) κάθε μέρα. Συνιστάται η καθημερινή πλύση για την αποφυγή οσμών και βακτηρίων.

Νεότερα Άρθρα

Τα επτά βήματα για να προλάβουν οι γυναίκες την άνοια

HerNews ka

Ζάχαρη πριν τον ύπνο: Να τι συμβαίνει στον οργανισμό

Her News

Αρρωσταίνεις συχνά; 7 απλοί τρόποι για να υποστηρίξετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

HerNews ka