HerNews.gr
Health

Τι κάνεις και η επιδερμίδα σου γερνάει

Οι βασικότερες ενδείξεις ότι η επιδερμίδα μας γερνάει, είναι το πόδι της χήνας και οι “σακούλες”. Η γήρανση του δέρματος, εξαρτάται σίγουρα απο την ηλικία, αλλά και τα γονίδιά μας. Το κολλαγόνο που παράγει η επιδερμίδα μειώνεται και εμφανίζονται ρυτίδες και λεπτές γραμμές. 

Τι μπορεις να κάνεις εσύ για αυτό με φυσικούς τρόπους; 

Καταρχάς μην ξεχνας το αντηλιακό. Η έκθεση στις ακτίνες UV, προκαλεί φωτογήρανση στην επιδερμίδα. Ο ήλιος είναι ο χειρότερος εχθρός του δέρματος και το αντηλιακό μας βοηθά να διατηρούμε νεανικό το δέρμά μας. 

 

Επίσης, η ενυδάτωση της επιδερμίδας δεν είναι μόνο εξωτερική και επιφανειακή. Η επαρκής πρόσληψη νερού, μας βοηθά να έχουμε και πιο λαμπερό δέρμα. Γι’αυτό, βάλε ένα reminder την ώρα που δουλεύεις να πίνεις αρκετό νερό (αυτό έκανα μόλις τώρα και εγώ). Ενώ ταυτοχρονα κατά την πάροδο του χρόνου η συνεχής κατανάλωση αλκοόλ οδηγεί σε μόνιμη βλάβη των αιμοφόρων αγγείων. Αυτά τα κατεστραμμένα και σπασμένα αγγεία οδηγούν σε αφυδατωμένη επιδερμίδα. Οπότε ναι στο νερό όχι στο αλκοόλ. 

Τέλος, ο ύπνος κακής ποιότητας, δεν επιτρέπει στο σώμα να αναπλάθεται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η έλλεψη ύπνου φαίνεται στο πρόσωπό σου. Όταν δεν κοιμάσαι καλά τα μάτια σου γίνονται κόκκινα και δημιουργούνται σακούλες κάτω από αυτά. Οι ενήλικες λειτουργούν καλύτερα όταν κοιμούνται 8-9 ώρες κάθε βράδυ. 

Νεότερα Άρθρα

5 Συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να ξυπνάτε ευκολότερα

Her News

Έρευνα: Αυξημένος ο κίνδυνος κατάγματος στο ισχίο στις γυναίκες που κάνουν φυτοφαγική διατροφή

Her News

25 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Μαστού

Her News