HerNews.gr
Health

Έρευνα: Αυξημένος ο κίνδυνος κατάγματος στο ισχίο στις γυναίκες που κάνουν φυτοφαγική διατροφή

Οι γυναίκες που κάνουν φυτοφαγική διατροφή, έχουν 33% μεγαλύτερο κίνδυνο να πάθουν κάταγμα στο ισχίο (γοφό), σε σχέση με όσες τρώνε κρέας τακτικά (τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα), δείχνει μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Λιντς, με επικεφαλής τον Τζέιμς Γουέμπστερ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «BMC Medicine», ανέλυσαν στοιχεία για 26.318 γυναίκες ηλικίας 35 έως 69 ετών, από τις οποίες οι 822 (σχεδόν το 3%) είχαν πάθει κάταγμα ισχίου στη διάρκεια περίπου 22 ετών.

Αφού ελήφθησαν υπόψη άλλοι παράγοντες όπως το κάπνισμα, βρέθηκε ότι οι φυτοφάγες γυναίκες ήταν η ομάδα με τον πιο αυξημένο κίνδυνο για το εν λόγω κάταγμα. Οι επιστήμονες τόνισαν την ανάγκη το ζήτημα να μελετηθεί περαιτέρω, ώστε να εξηγηθούν καλύτερα οι ακριβείς αιτίες που η φυτοφαγική διατροφή σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο κατάγματος του ισχίου.

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τα 8 καλύτερα λαχανικά που μπορείτε να καταναλώσετε ωμά & τα ωφέλη στον οργανισμό

HerNews ka

Ύπνος: Πως θα απομονώσεις αποτελεσματικά τους ενοχλητικούς ήχους;

Her News b

Οι τροφές που “φρενάρουν” την γήρανση!

Her News b