HerNews.gr
Health

Mύθοι για την περίοδο

Mύθοιγια την περίοδο υπάρχουν πολλοί και εξακολουθούν να αφθονούν. Κάποιοι μύθοι πρέπει να καταρριφθούν. Για δες παρακατω. 

Δεν μπορείς να μείνεις έγκυος κάνοντας σεξ στην περίοδο, 

Αυτός ο μύθος ανήκει τόσο στους μύθους της αντισύλληψης όσο και της περιόδου. Εάν μια γυναίκα έχει ακανόνιστο ή σύντομο κύκλο ή αιμορραγεί περισσότερο από ό,τι συνήθως, είναι πιθανό το παράθυρο γονιμότητάς της να επικαλύπτει την περίοδό της. Για αυτό προσοχή. 

 

 

Το ταμπόν στην περίοδο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα υγιεινής και να γίνει εστία μικροβίων.

Το κυριότερο μέλημα, όπως τονίζεται, σε όλες τις επικαιροποιημένες συμβουλές επί γυναικολογικών θεμάτων είναι οι τακτικές αλλαγές, το συχνό τοπικό πλύσιμο και η τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής που προστατεύουν τον οργανισμό από λοιμώξεις, μολύνσεις και κάθε άλλου είδους περιπέτεια. Άρα ταμπόν και σερβιέτα σημειώσατε 0-0. 

Η άσκηση κατά την περίοδό είναι κακή για εσένα.

Το αντίθετο. Η άσκηση είναι στην πραγματικότητα ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να υποχωρήσουν οι έμμηνες κοιλιακές κράμπες. Ίσως να μην θες να συμμετάσχεις σε κάτι τόσο κοπιαστικό, αλλά η ήπια κίνηση όπως το βάδισμα, η κολύμβηση, το πιλάτες ή η γιόγκα, θα βοηθήσει στη διάθεσή σου και θα συμβάλει στην ανακούφιση κάποιων από τις ενοχλήσεις και τους πόνους σου.

Νεότερα Άρθρα

Τα οφέλη για την υγεία από τις φακές

Her News

Οι 5 τροφές που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό μας απέναντι στις ιώσεις

Her News

Χριστούγεννα: Πώς τα φωτάκια μπορούν να βλάψουν την υγεία μας

Her News