HerNews.gr
Health

Οι 5 τροφές που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό μας απέναντι στις ιώσεις

Οι θερμοκρασίες πέφτουν, ο χειμώνας έφτασε και μαζί με αυτόν οι ιώσεις που καραδοκούν, απειλώντας την υγεία μας. Αν και δεν μπορούν να αποφευχθούν πλήρως μόνο με τη σωστή διατροφή, υπάρχουν τρόποι να προετοιμαστείτε για τις ιώσεις του χειμώνα, εστιάζοντας σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.

Και πώς αλλιώς θα τονώσουμε το ανοσοποιητικό μας; Με μια ισορροπημένη διατροφή, τακτική άσκηση και βιταμίνες. Γι’ αυτό λοιπόν, οι διατροφολόγοι απαριθμούν τις τροφές που πρέπει να έχουμε όλοι στην κουζίνα μας.

Τα 5 τρόφιμα που θωρακίζουν το ανοσοποιητικό

Πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά

Τα αντιοξειδωτικά όπως τα φλαβονοειδή, οι ανθοκυανίνες και τα καροτενοειδή βοηθούν στην καταπολέμηση ιώσεων που θέτουν σε κίνδυνο το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Πού όμως βρίσκονται τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά;

Ευτυχώς, βρίσκονται σε όλα τα πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά και κυρίως στα μούρα, το λάχανο, τα σταφύλια, τα ρόδια και τα πορτοκάλια.

Το γιαούρτι

Το γιαούρτι προσφέρει στο σώμα μας εξαιρετικά πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Πρόκειται για μια φυσική πηγή θρεπτικών συστατικών που τονώνουν το ανοσοποιητικό, ενώ παρέχει «καλοήθη» βακτήρια που ενισχύουν την προστασία του πεπτικού μας συστήματος».

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C μας βοηθά να διατηρήσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα ισχυρό ενάντια σε ασθένειες και ιώσεις. Η συγκεκριμένη βιταμίνη βοηθά τα λευκά αιμοσφαίρια να αναπαραχθούν προκειμένου να καταπολεμήσουν τη μόλυνση.
Και παρόλο που όταν ακούμε για βιταμίνη C το μυαλό μας πηγαίνει αυτόματα στα πορτοκάλια και τον χυμό τους, η εν λόγω ουσία εμπεριέχεται και στις ντομάτες, τις κόκκινες πιπεριές, τα πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι, καθώς και τα πράσινα φασόλια.

Πράσινο Τσάι

Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού ενισχύει την υγεία μας. Και ειδικά όταν πρόκειται για μια περίοδο που υποφέρουμε από μία γρίπη. Το πράσινο τσάι περιέχει πολυφαινόλες, δηλαδή ισχυρά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών.

Μοσχαρίσιο άπαχο κρέας

Κι όμως, σίγουρα θα ωφεληθείτε από το να έχετε λίγο άπαχο βοδινό κρέας στη διάθεσή σας. Ο ψευδάργυρος που περιέχει θα σας φανεί χρήσιμος όταν χρειάζεστε θρεπτικά συστατικά αφού αρρωστήσετε.

Ο ψευδάργυρος είναι ένα μέταλλο που βοηθά στη διατήρηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος και το βοδινό κρέας παρέχει σχεδόν το μισό από αυτό που χρειαζόμαστε σε μια μέρα.

Εάν ωστόσο δεν τρώτε κρέας, μπορείτε να προσλάβετε τον απαραίτητο ψευδάργυρο μέσα από τα όσπρια, τους ξηρούς καρπούς, τα γαλακτοκομικά προϊόντα ή τη μαύρη σοκολάτα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Tips για καλό ύπνο

Her News

Τα επτά βήματα για να προλάβουν οι γυναίκες την άνοια

HerNews ka

Με αυτές τις τροφές ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα

Her News