HerNews.gr
Ελλάδα

Φώφη Γεννηματά: Την Τετάρτη η κηδεία – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της

Εθνικό πένθος την Τετάρτη για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά, θα κηδευτεί την Τετάρτη με τιμές εν ενεργεία Υπουργού.

Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του πρωθυπουργού:

«Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα κηδείας της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, κηρύσσεται εθνικό πένθος»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, βαθιά συγκλονισμένος, τροποποίησε το πρόγραμμά του και επιστρέφει νωρίτερα στην Αθήνα. Έμαθε το δυσάρεστο νέο του θανάτου της φώφης Γεννηματά, στην πτήση του για Σαουδική Αραβία και μετά την προσγείωσή του εξέδωσε ανακοίνωση.

Σε όλη την πολιτική της διαδρομή η Φώφη Γεννηματά ξεχώρισε για το ήθος, την ευγένεια, την αγάπη της για τα κοινά και τις κοινωνικές ευαισθησίες της.

Έχοντας διατελέσει υπουργός στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, του Λουκά Παπαδήμου και του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και φέροντας το βαρύ όνομα του πατέρα της Γιώργου Γεννηματά ιδρυτικού μέλους του ΠΑΣΟΚ, κατάφερε να ανοίξει δικούς της, νέους δρόμους στην εγχώρια πολιτική.

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της

Η σορός της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 π.μ. στη Μητρόπολη Αθηνών. Στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Η κηδεία της Φώφης Γεννηματά θα γίνει με τιμές εν ενεργεία Υπουργού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου η κηδεία της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννήματα θα τελεσθεί με δημόσια δαπάνη. Παράλληλα, ως ελάχιστο φόρο τιμής για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής, αποφασίστηκε να αποδοθούν κατά την κηδεία της οι τιμές που προσήκουν σε εν ενεργεία Υπουργό».

Νεότερα Άρθρα

«Σαφάρι» ελέγχων σε πλοία, αεροδρόμια και μέσα σταθερής τροχιάς με εντολή Κυριάκου Μητσοτάκη

HerNews ka

Συγκλονίζει η Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Έλιωνα, έλεγα Θεέ μου, βοήθησέ με»

Her News b

Κώστας Πολυχρονόπουλος: Η αποχώρηση, η συγγνώμη και τα 600.000 ευρώ που «φαγώθηκαν»

HerNews ka