HerNews.gr
Ελλάδα

Κώστας Πολυχρονόπουλος: Η αποχώρηση, η συγγνώμη και τα 600.000 ευρώ που «φαγώθηκαν»

Εδώ και περίπου δύο 24ωρα, ο άνθρωπος που, όπως υποστηρίζει, έχει μοιράσει 18 εκατομμύρια μερίδες φαγητού σε κόσμο που έχει ανάγκη, βρίσκεται στη δίνη αποκαλύψεων.

Ο έλεγχος

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση ότι πόρισμα της Αρχής ξεπλύματος μαύρου χρήματος αναφέρει ότι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος και δύο συγγενικά του πρόσωπα, πήραν παρανόμως τουλάχιστον 600.000 ευρώ από δωρεές στον «Άλλο Άνθρωπο» και τις διοχέτευσαν σε εταιρείες τυχερών παιχνιδιών και αναλήψεις μετρητών.

Η Αρχή δέσμευσε περιουσιακά στοιχεία και λογαριασμούς του ιδιοκτήτη αλλά και συγγενικών του προσώπων.

«Συγκρότησαν, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2020 και μετά, ομάδα με διαρκή εγκληματική δράση και έπεισαν μεγάλο αριθμό προσώπων να δωρίσουν ποσά, παριστάνοντας ψευδώς ότι αυτά θα διατεθούν αποκλειστικά για κοινωνικό μη κερδοσκοπικό σκοπό μέσω της ομάδας κοινωνικής κουζίνας ‘Ο Άλλος Άνθρωπος’», αναφέρεται στο πόρισμα.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και γένιΟ Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε όσα του αποδίδονται. Η μητέρα του από την πλευρά της υποστηρίζει  πως ζει με μία σύνταξη μόλις 280 ευρώ και ότι όλα είναι ψέματα.

Το πόρισμα παραδόθηκε ήδη στις εισαγγελικές αρχές και αναμένονται εξελίξεις.

Όπως είχε δηλώσει ο κ. Πολυχρονόπουλος, ο ίδιος αναμενόταν να πάει χθες Δευτέρα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Ωστόσο δεν πήγε, διότι στην Εισαγγελία δεν έχει ανοίξει η υπόθεση ακόμα.

Η διάταξη της δέσμευσης θα δοθεί στους εμπλεκόμενους.

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως δεν έχει κάνει τίποτα και, όπως λέει, τα ποσά που έμπαιναν σε στοιχηματικές εταιρίες υποστηρίζει πως έμπαιναν εκεί γιατί οι εταιρείες αυτές είχαν τη δυνατότητα ανάληψης μεγαλύτερων ποσών από τους ίδιους.

Μάλιστα ο Κώστας Πολυχρονόπουλος, με ανάρτησή του στη σελίδα «Ο Άλλος Άνθρωπος» δήλωσε πως θα απέχει από τη διαχείρηση της κοινωνικής κουζίνας μέχρι να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Δελτίο τύπου κοινωνικής κουζίνας ο «Άλλος Άνθρωπος»

Έχοντας λάβει γνώση των σοβαρών κατηγοριών που αποδίδονται από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, τόσο σε έμενα, Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, όσο και στη μητέρα μου Παναγούλα Πολυχρονοπούλου, άλλα και στον γαμπρό μου μου Παύλο Τζιτζη, θέλω να δηλώσω ότι άπαντες είμαστε σε θέση να εξηγήσουμε τη θέση μας και τη δράση μας μας ενώπιον των αρμοδίων αρχών.

Κατανοώ ότι όλοι σας έχετε εύλογες απορίες και θα θέλατε λεπτομέρειες απαντήσεις άλλα τη δεδομένη στιγμή θεωρώ ότι προτεραιότητα έχει η Δικαιοσύνη. Το επόμενο διάστημα, όταν και θα κληθούμε να απαντήσουμε ενώπιον της, να είστε σίγουροι ότι θα διαλευκανθούν τα πάντα. Παράλληλα θλω να δηλώσω ότι προκειμένου να διευκολύνω το έργο της «Κοινωνικής Κουζίνας ο Άλλος Άνθρωπος», θεωρώ αυτονόητο να απέχω το επόμενο διάστημα από την διαχείρισή της μέχρι να λογοδοτήσω στην Δικαιοσύνη.

Το μεγαλύτερο πλήγμα που μπορεί να δεχθεί η κοινωνική κουζίνα είναι να χάσουν την εμπιστοσύνη τους στον σκοπό της όλοι όσοι τη στηρίζουν καθημερινά και κυρίως οι εθελοντές της. Όσοι στηρίζετε την Κοινωνική Κουζίνα ο Άλλος Άνθρωπος όλα αυτά τα χρόνια, γνωρίζετε τόσο τη δράση μας όσο και τον τρόπο που τελείται αυτή καθημερινά. Δεν υπάρχει τίποτα το επιλήψιμο που να μην μπορεί να εξηγηθεί. Εκ μέρους όλων μας, θέλω να σας ζητήσω συγγνώμη αν σας προκαλέσαμε αναστάτωση, ίσως απογοήτευση η ακόμα και θυμό και Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι το μεγαλύτερο διακύβευμα τη δεδομένη στιγμή είναι η αλληλεγγύη και η πίστη στον συνάνθρωπο».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Στο νοσοκομείο ο Βασίλης Καρράς

Her News b

Χημικός Ευνουχισμός: Tι είναι και γατί θα πρέπει να εφαρμόζεται δια βίου στους παιδοβιαστές

Her News

Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Ανεμβολίαστοι από αύριο 7/2 όσοι δεν έχουν κάνει την 3η δόση

Her News