HerNews.gr
Ελλάδα

Ομόφωνα ένοχη η Έφη Κακαράντζουλα για απόπειρα ανθρωποκτονίας – Τι αποφάσισε το δικαστήριο

Την ενοχή της Έφης Κακαράντζουλα για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου αποφάσισε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, μετά από οκτώ συνεδριάσεις. 

Δικαστές και ένορκοι ομόφωνα κήρυξαν ένοχη την 36χρονη Έφη Κακαράντζουλα για το συγκεκριμένο αδίκημα και όχι για αυτό τα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, όπως είχε ζητήσει η δράστιδα.

Η μέγιστη ποινή που μπορεί να της επιβληθεί είναι τα 15 χρόνια κάθειρξης.

Νωρίτερα σήμερα,  ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης είχε ζητήσει το λόγο για να απαντήσει στον συνήγορο της Έφης Κακαράντζουλα:
«Η κατηγορούμενη δεν ήθελε να καταστρέψει το πρόσωπο της Ιωάννας, τη ζωή της κατέστρεψε. Ρίχνοντας στο πρόσωπο το καυστικό υγρό, αποδέχονταν ότι μπορεί να το εισπνεύσει, να το καταπιεί, να πάει στον τράχηλο και να πεθάνει»  είπε ο εισαγγελέας στη δευτερολογία του και πρόσθεσε: «Ήταν εκδίκηση που έφθανε ακόμη και μέχρι την αποδοχή του θανάτου».

Οι συνήγοροι της 36χρονης προσπάθησαν να πείσουν το δικαστήριο ότι το αδίκημα για το οποίο θα πρέπει να κηρυχθεί ένοχη η εντολέας τους, είναι αυτό της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Ακόμα, την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου για την 36χρονη κατηγορούμενη της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, ζήτησε από το δικαστήριο ο συνήγορός της Σάκης Κεχαγιόγλου.

 

Νεότερα Άρθρα

Δίκη Πισπιρίγκου: Ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε διενέργεια πραγματογνωμοσύνης «για να διαπιστωθεί πως δεν πάσχει από το σύνδρομο Μινχάουζεν»

HerNews ka

Καιρός: Με υψηλές θερμοκρασίες μας αποχαιρετά το 2022

Her News

Δίκη Δημήτρη Λιγνάδη: Διεκόπη για τις 25 Φεβρουαρίου – Όλα όσα έγιναν

Her News b