HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Αγγελίνα Χριστοδουλή: Φτιάχνει κούκλες από ζωγραφιές παιδιών και τα έργα της γίνονται ανάρπαστα

Σύμφωνα με τον Πικάσο, κάθε παιδί είναι καλλιτέχνης. Για αυτό η Αγγελίνα Χριστοδουλή που ζει στη Θεσσαλονίκη φτιάχνει κούκλες από ζωγραφιές παιδιών . Η Αγγελίνα σπούδασε οικονομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην Κομοτηνή και σήμερα λοιπόν είχαμε μια πολύ όμορφη κουβέντα.

Πως επέλεξες να ασχοληθείς με το να φτιάχνεις κούκλες από ζωγραφιές παιδιών;

Η ιδέα ξεκίνησε πριν χρόνια από τις ζωγραφιές του βαφτησιμιου μου. Μια μέρα είχε ζωγραφίσει έναν ήρωα, και κουνούσε στον αέρα το χαρτί. Μας κοίταξε και μας φώναξε «μακάρι να ήταν αληθινός» ενώ έτρεχε γύρω γύρω.
Έτσι η μητέρα μου, Τάσσα, σκέφτηκε πως όντως θα μπορούσε να είναι «αληθινός».
Μετά, για χρόνια κάναμε δώρο σε παιδιά φίλων τα κουκλάκια από τις ζωγραφιες τους.
Εγώ τελειώνοντας τις σπουδές μου ήθελα να κάνω πιο δημιουργικά, πρωτότυπα πράγματα.
Έτσι ξεκίνησε η σελίδα μας λοιπόν, μέσα σε μια μέρα, παρέα με την μητέρα μου, κάποιους καλούς φίλους και & μια κούπα καφέ.
Το πιο δύσκολο ήταν να βρω το όνομα της σελίδας, νομίζω όμως ότι το πετύχαμε. Κάθε ζωγραφιά κρύβει πίσω μια ιστορία που θέλει να μας πει ο μικρός καλλιτέχνης. Έτσι πήρα το ρίσκο να ξεκινήσω την επιχείρηση μας.
Δεν το μετάνιωσα στιγμή γιατί δεν περίμενα ποτέ πως αυτό το προσωποποιημένο δώρο, θα χαρίζει τόσα χαμόγελα σε τόσα παιδιά. 

Τα σχέδια σου για το μέλλον;

Στο μέλλον θα ήθελα το μικρό μας εργαστήριο να γίνει πιο μεγάλο, να καταφέρουμε να βάλουμε σε κάθε σπίτι μια δημιουργία από τις ζωγραφιές των παιδιών. Φυσικά κάθε φορά σκεφτόμαστε νέες ιδέες που ο κόσμος τις «αγκαλιάζει» και το μέλλον σίγουρα μας επιφυλάσσει πολλά νέα πράγματα και projects.

 

Ποια η άποψη σου για το κίνημα me too στην Ελλάδα; 

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει γυναίκα που να μην έχει δεχτεί έστω και μια φορά στην ζωή της κάποια μορφή παρενόχλησης. Μου προκαλεί θλίψη και θυμό να βλέπω ανθρώπους να κάνουν άσκοπες ερωτήσεις όπως «Γιατί πήγε εκεί τέτοια ώρα; »«γιατί μίλησε τώρα;» «Τι φορούσε;».
Το #metoo ενθαρρύνει αυτές τις γυναίκες να αντιδράσουν σε κάθε μορφή παρενόχλησης και τους υπόλοιπους να σταθούμε δίπλα τους σε αυτήν την απόφαση να μιλήσουν, όποτε αυτές νιώσουν έτοιμες, ελπίζοντας να σταματήσει αυτός ο κύκλος βίας και ανοίγοντας τον δρόμο για άλλα θύματα να σπάσουν την σιωπή. Καμία δεν είναι μόνη και καμία δεν είναι η μόνη. Υποστηρίζω κάθε δράση ενάντια στην κακοποίηση είτε σεξουαλική είτε ψυχολογική-λεκτική και κοινωνική.

Θέλω να κλείσεις την συνέντευξη με όποιο μήνυμα θέλεις εσύ!

Ποτέ μην κάνεις πίσω στις δυσκολίες που έρχονται στην ζωή. Ίσως είναι το έναυσμα για να πετύχεις κάτι καλύτερο.

 

kelly

Κέλλυ Βρανάκη

Contact me @:

Instagram: https://www.instagram.com/story_kelling/

Facebook: https://www.facebook.com/Story_kelling-929217863902546/

Νεότερα Άρθρα

Ο Άγγελος Ayman που τραγουδάει το “El Telephone” με την Ελένη Φουρέιρα μιλά για όλα στο HerNews

HerNews ka

Φιλίτσα Νικολαΐδη: Η στυλίστρια των επωνύμων μας αποκαλύπτεται

Her News

Ο Μηδενιστής μιλά αποκλειστικά στο HerNews: «Αγαπώ τον Ypo αλλά δεν θα μπορούσα να τον έχω στη ζωή μου»

HerNews ka