HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Ο Άγγελος Ayman που τραγουδάει το “El Telephone” με την Ελένη Φουρέιρα μιλά για όλα στο HerNews

O Άγγελος Ayman έγινε ευρέως γνωστός με την μεγάλη επιτυχία του τραγουδιού “El Telephone” με την Ελένη Φουρέιρα όπου και απέσπασε 3 βραβεία. Κάθε feat που κάνει “σπάει” τα ρεκόρ, γίνεται αμέσως αγαπητό από το κοινό και φυσικά παίζει ασταμάτητα παντού.

Έχει καταγωγή από την Αίγυπτο και βρίσκεται στην Ελλάδα από τα 17 του. Πριν ασχοληθεί με το τραγούδι έκανε πολλές δουλειές και μας μιλά για το πως ξεκίνησε το τραγούδι, πως προέκυψαν οι συνεργασίες του αλλά και για το πως κατάφερε να μάθει την ελληνική γλώσσα μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα.

Ο Άγγελος Ayman μιλά στο HerNews και στη δημοσιογράφο Κατερίνα Αλεξανδρίδου

Υπάρχει κάτι που σε έχει ενοχλήσει στην μέχρι τώρα καλλιτεχνική σου πορεία;

Με ενόχλησε πάρα πολύ όταν πήγα στα MAD VMA για να τραγουδήσω το “El Telephone” με την Ελένη Φουρέιρα, δεν με έδειχνε πολύ η κάμερα. Με έδειξε για πέντε δευτερόλεπτα σαν να μην υπάρχει κανείς στο κομμάτι μου. Άκουγες απλά τη φωνή μου. Μια φορά έκανα πρόβα. Με είχε ενοχλήσει πάρα πολύ και ένιωσα λίγο ρατσισμό σε αυτό. Εγώ ήθελα την ώρα που τραγουδάω να είναι η κάμερα πάνω μου. Ένιωσα άσχημα που δεν με έδειξε η κάμερα στην τηλεόραση όπως πρέπει. 

Πες μας μερικά λόγια για την καταγωγή σου και για το πως ήρθες στην Ελλάδα

Το Αιγυπτιακό μου όνομα είναι Ahmed,  Ayman με φώναζε η μητέρα μου προς τιμήν του θείου μου. Έχω σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο στην Αίγυπτο. Ήρθα στην Ελλάδα όταν ήμουν 17 χρονών, ξεκίνησα να δουλεύω στην οικοδομή, έκανα πάρα πολλές δουλειές και δεν ήξερα καθόλου ελληνικά. Έφτιαχνα τα λουλούδια σε νυχτερινά κέντρα. Ξεκίνησα από πολύ χαμηλά. Δούλεψα σε ναργιλάδικο, έχω δουλέψει και ως λαντζιέρης. Μετά έμαθα παραπάνω ελληνικά και άρχισα να γνωρίζω περισσότερο κόσμο.

Πόσο δύσκολο ήταν για εσένα να μάθεις Ελληνικά;

Επειδή ξέρω Αραβικά που μαζί με τα Ελληνικά και τα Κινέζικα είναι οι πιο δύσκολες γλώσσες στον κόσμο, τα Ελληνικά τα έμαθα από το ραδιόφωνο. Άκουγα συνέχεια ραδιόφωνο, είχα συνέχεια ακουστικά μέσα στα αυτιά μου, όπου και να πήγαινα γιατί ήθελα πάρα πολύ να μάθω αυτή τη γλώσσα για να μπορώ να κάνω κάτι εδώ στην Ελλάδα.

Πως ξεκίνησες να τραγουδάς;

Δούλευα σε ένα μαγαζί, το The Penthouse και εκεί πάντα έπαιρνα το μικρόφωνο με βοηθούσαν πολύ οι dj’s και έκανα χαβαλέ με γνωστά αραβικά τραγούδια. Το TikTok με βοήθησε πάρα πολύ, πολλά βίντεό μου έχουν περάσει τις 1 εκατ. προβολές. Ξεκίνησα να κάνω χαμό στο μαγαζί και είδα ότι γουστάρει ο κόσμος. Μια φορά που τραγουδούσα ήταν ο παραγωγός της Lemon Music και ο Greg και θέλω να τους ευχαριστήσω, με είχαν δει να κάνω show και μου είπαν “πρέπει να έρθεις να κάνουμε ένα κομμάτι Αραβικό με Ελληνικό”. Είχαν ετοιμάσει το τραγούδι και μόλις το άκουσα είπα θα κάνουμε ένα “Yalla”. Το κομμάτι έχει πάρει 8 εκατ. προβολές στο YouTube και 10 εκατ. περίπου στο Spotify. Αυτό ήταν το πρώτο μου κομμάτι και έγινε μεγάλη επιτυχία. Μου έχει ανοίξει πολλές πόρτες αυτό το κομμάτι.

Και μετά από το “Yalla” ποιο κομμάτι ήρθε;

Μετά με πήρε τηλέφωνο ο μάνατζερ του Λευτέρη Πανταζή. Εγώ επειδή είμαι από την Αίγυπτο δεν ήξερα ποιος είναι ο Λευτέρης Πανταζής. Ρώτησα ποιος είναι και μου είπαν ότι είναι από τους καλύτερους λαϊκούς τραγουδιστές και ότι έχει μεγάλη ιστορία. Χάρηκα πάρα πολύ. Πήγα από το σπίτι του μιλήσαμε και κάναμε το “Αχ μωρό μου” που πήγε πάρα πολύ καλά, έχει 3 εκατ. προβολές στο YouTube.

Τα λόγια που λες στα τραγούδια σου τα γράφεις μόνος σου ή σου βγαίνουν εκείνη την ώρα;

Ναι το κάνω free style και με βοηθάει ο ξάδερφος μου ο Σάσα. Πηγαίνω στον παραγωγό, ακούω το κομμάτι και ότι μου έρχεται στο μυαλό το γράφω. Απλά δεν βρίζω στα κομμάτια μου δεν μου αρέσει. Μου αρέσει να λέω κάτι ωραίο, να το ακούνε τα παιδάκια στην Αίγυπτο και να είναι κάτι όμορφο. Δεν μπορώ να βρίζω εγώ στα κομμάτια μου. Habibi, αγάπη και τέτοια λέω.

Και μετά έρχεται το “El Telephone”….

Ναι…δεν το περίμενα αυτό η αλήθεια είναι. Πήγα αρχικά με την πρώην κοπέλα μου στον Dj Paco γιατί θέλαμε να κάνουμε ένα κομμάτι μαζί. Του είπα τι θέλω να μου κάνει και ξεκινάει η χαρακτηριστική μουσική του τραγουδιού και λέω “οκ κρατάμε αυτό”. Μετά από μια εβδομάδα χώρισα εγώ με την κοπέλα. Έτσι ξεκίνησε το κομμάτι, δεν ήξερα ότι θα το τραγουδήσω τελικά με την Ελένη Φουρέιρα. Ένα μήνα μετά με πήρε ο Dj Paco για να πάω στο στούντιο για να ακούσω το κομμάτι. Εκεί ήταν ο Αντώνης Ρήγας και ο Dj Bobito και ο ξάδερφός μου και γράψαμε σιγά σιγά το κομμάτι. Μόλις τελείωσε, με πήρε τηλέφωνο ο Paco και μου είπε ότι η Ελένη Φουρέιρα άκουσε το κομμάτι και της άρεσε πάρα πολύ και ότι θα βγει. Εγώ είχα πάθει σοκ δεν το πίστευα. Η Ελένη Φουρέιρα είναι super star, είναι νούμερο ένα, είναι queen. Πήραμε 3 βραβεία για αυτό το κομμάτι. Έγινε τεράστια επιτυχία.

Τι κέρδισες από τη συνεργασία σου με την Ελένη Φουρέιρα;

Ότι με γνωρίζει πάρα πολύς κόσμος στον δρόμο, μου λένε μπράβο. Για εμένα ήταν μεγάλη επιτυχία αυτό και έχω πάει σε άλλο επίπεδο.

Σε άλλαξε καθόλου όλη αυτή η επιτυχία και η αναγνωρισημότητα;

Δεν με αλλάζει τίποτα εμένα. Ακόμα δουλεύω, έχω δική μου εταιρία με ναργιλέδες, είμαι ναργιλετζής δεν με αλλάζει τίποτα. Είμαι πολύ ταπεινός και όσοι είναι γύρω μου το ξέρουν αυτό. Ξεκίνησα από το μηδέν και έφτασα σε αυτό το σημείο.

Ποια είναι τα επόμενα σου σχέδια;

Θέλω να συνεχίσω με το τραγούδι, να φέρω την μητέρα μου στην Ελλάδα από την Αίγυπτο, να φτιάξω ένα ωραίο μαγαζί με ναργιλέδες γιατί αυτό μου αρέσει, αυτό κάνω.

Η μητέρα σου είναι στην Αίγυπτο τώρα;

Ναι. Από όταν έφυγα στα 17 μου από την Αίγυπτο, γύρισα ξανά στα 25 και είδα την μητέρα μου μετά από 7 χρόνια. Ήταν πολύ συγκινητικό.

Έχει τύχει να σου ζητήσει κάποιος καλλιτέχνης να κάνεις μαζί του feat και να πεις όχι;

Ναι μου έχει τύχει αυτό. Εγώ το ακούω το κομμάτι και αν μπορώ να γράψω κάτι που να πουλάει το κάνω. Αν νιώθω ότι δεν είναι του στυλ μου θα πω όχι, ακόμα και αν είναι μεγάλος καλλιτέχνης. Δεν μπορώ να κάνω κάτι που δεν με αγγίζει. Στο κομμάτι “Σεντόνι” με τον Γιώργο Λιβάνη έγινε ένα μικρό θέμα. Στο video clip παίζει η φωνή μου και η κάμερα δείχνει αλλού. Δεν είναι ωραίο αυτό. Εγώ ψάχνω τον σεβασμό. Όποιος καλλιτέχνης και αν είναι δεν με νοιάζουν τα ονόματα γιατί είμαστε όλοι άνθρωποι στο τέλος. Το βλέπω λίγο ρατσιστικό αυτό. Θέλω να είμαστε ίσοι. Στον Λευτέρη Πανταζή έχω μόνος μου ένα act. Όταν κάνουμε μαζί feat, όπως δείχνει η κάμερα το άλλο άτομο έτσι να δείχνει και εμένα. Δεν είναι μόνο να ακούγεται η φωνή μου αλλά στην κάμερα να φαίνεται ο άλλος καλλιτέχνης.

Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης που θέλεις πολύ να συνεργαστείς μαζί του;

Ήθελα πάρα πολύ να κάνω ένα feat με τον Mad Clip, γιατί ήταν ο πρώτος που πίστεψε ότι θα κάνω επιτυχία εδώ στην Ελλάδα. Όταν έκανα το show μου στα αραβικά στο The Penthouse πριν καν τραγουδήσω, ερχόταν εκεί και τον γνώριζα προσωπικά πολλά χρόνια. Μια μέρα ήρθε και με είδε και μου είπε “αν τραγουδήσεις θα κάνεις πολλή επιτυχία εδώ στην Ελλάδα”. Όλα αυτά έγιναν 15 ημέρες πριν γίνει το ατύχημα. Με είχε ανεβάσει Story στο Instagram και μου είπε ότι αυτό που κάνω πουλάει πάρα πολύ. Θέλω να κάνω και άλλα τραγούδια με τον Mente Fuerte, με τον Light, με τον FY και με τον Tranno, τους γνωρίζω προσωπικά είναι πάρα πολύ καλοί. Τώρα ετοιμάσαμε ένα κομμάτι με την Αποστολία Ζώη το “Δεν βάζω εγώ μυαλό” και περιμένουμε τα γυρίσματα για το video clip.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πηνελόπη Πιτσούλη: «Έχω τρέλα με τα παπούτσια, έχω πάνω από 120 ζευγάρια»

Her News b

Η Φαίη Ρουμπίνη μιλά στο HerNews: «Είχα αρκετές δυσκολίες στο ξεκίνημά μου, δεν σου χαρίζεται τίποτα»

HerNews ka

Βλάσσης Χολέβας: «Αν έβαζα τίτλο στη σχέση μου με τη Μαρίνα Πατούλη θα ήταν “πάθος για μόδα”»

Her News b