HerNews.gr
Health

Πορτοκάλι: Οι θεραπευτικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας

“Πιες όλο τον χυμό σου, μην φύγουν οι βιταμίνες΄. Πόσες το έχεις ακούσει αυτό, και όχι άδικα, όπως όλα δείχνουν. Το πορτοκάλι είναι ένα πολύ γευστικό φρούτο που καρπίζει από το δέντρο πορτοκαλιά.

Είναι σίγουρα και ένα από τα πιο γνωστά εσπεριδοειδή. Τα πορτοκάλια διατίθενται συνήθως από το φθινόπωρο μέχρι την άνοιξη, με εξαίρεση ορισμένες ποικιλίες, που με τις κατάλληλες συνθήκες δίνουν καρπούς ακόμα και το καλοκαίρι.

Οι πιο πολλοί το τρώνε συνέχεια. 

Λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας του σε αντιοξειδωτικές ουσίες μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στόματος, του λάρυγγα και του στομάχου έως και 50%.
Η καθημερινή και συνεχής κατανάλωση των εσπεριδοειδών (1 γκρέιπφρουτ ή 2 πορτοκάλια) έχει αποδειχθεί ότι μειώνει κατά 20% τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, ενώ κατά 19% τον κίνδυνο για εγκεφαλικό.

Λόγω της αυξημένης περιεκτικότητάς το πορτοκάλι σε βιταμίνη C, δυναμώνει την άμυνα του οργανισμού και καταπολεμά τη δράση των ελευθέρων ριζών που προκαλούν γήρανση και εκφυλιστικές νόσους.

Ακόμη, ο χυμός στο πορτοκάλι τους είναι πλούσιος σε κάλιο (300 mg το ποτήρι), που βοηθά στην αποβολή υγρών και τοξινών, αλλά και σε ασβέστιο (73 mg το ποτήρι) που είναι απαραίτητο για τη σωστή δομή και ανάπτυξη του σκελετού.

Η φλούδα στο πορτοκάλι περιέχει στην πραγματικότητα υψηλότερες ποσότητες συγκεκριμένων θρεπτικών ουσιών από ότι η σάρκα, οπότε χρησιμοποιώντας συνταγές που περιέχουν ξύσμα από πορτοκάλι, θα ενισχύσετε ακόμα περισσότερο την διατροφή σας.

Νεότερα Άρθρα

Οι καθημερινές συνήθειες που μας εξασφαλίζουν καλή υγεία

Her News

Μύθοι και αλήθειες για την περίοδο

Her News

Tαμπόν: Έχουν τελική ημερομηνία λήξης; Όλη η αλήθεια!

HerNewskl