HerNews.gr
Beauty

Λάθη που καταστρέφουν τα μαλλιά μας

Τα μαλλιά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εμφάνισης. Υπάρχουν όμως λάθη που καταστρέφουν το τριχωτό της κεφαλής και δυστυχώς τα κάνουμε συχνά χωρίς να το καταλαβαίνουμε. 

Καταρχάς το πιο σημαντικό είναι το λούσιμο. Οι περισσότερες βάζουμε σαμπουάν και αρχίζουμε να τρίβουμε δυνατά το κρανίο μας. Ο ενδεδειγμένος τρόπος είναι να βάζετε λίγο σαμπουάν και μετά να κάνετε ελαφρές μαλάξεις. Ένα ελαφρύ μασάζ σε όλα τα σημεία του κρανίου. Το ζεστό νερό είναι άκρως χαλαρωτικό για το σώμα, είναι όμως πολύ κακό για τα μαλλιά. Αυτό που προκαλεί το ζεστό νερό στα μαλλιά είναι ότι αφαιρεί τη φυσική λιπαρότητα της τρίχας και ξεθωριάζει σε μεγάλο βαθμό το χρώμα.

Ειδικά για τα βαμμένα, το καυτό νερό είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Όσο πιο καυτό γίνεται το νερό, τόσο περισσότερα τα μαλλιά ταλαιπωρούνται.

Πολλές γυναίκες επίσης αλλάζουν συχνά κομμωτήριο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και επιπλέον να ταλαιπωρούν τα μαλλιά τους.  Αυτό μάλλον κάνει τα μαλλιά σας να μοιάζουν περισσότερο με πεδία πειραματισμών. Καλύτερα να βρείτε ένα κομμωτήριο που θέλετε και να μείνετε σε αυτό. 

Τέλος, ένα μεγάλο μέρος της ανάπτυξής των τριχών σχετίζεται με το νερό, το οποίο αποτελεί το 15% της μάζας τους. Με άλλα λόγια, άρχισε να πίνεις περισσότερο νερό κάθε μέρα, κάνει καλό παντού. 

Νεότερα Άρθρα

Ακμή: Οι φυσικοί τρόποι για να απαλλαχθείς από την έξαρση

Her News b

Emily Ratajkowski: Η μεγάλη αλλαγή που έκανε στα μαλλιά της μετά τον χωρισμό της!

HerNewskl

Το κρύο νερό είναι τελικά το “κλειδί” για το πλύσιμο του προσώπου μας;

HerNews ka