HerNews.gr
Health

Bιταμίνες: Πότε πρέπει να τις λαμβάνετε ώστε να είναι αποτελεσματικές

Βιταμίνες. Είναι τόσο απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

βιταμίνες συμπληρωματα διατροφής

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για ποιο λόγο δεν αποδίδουν οι βιταμίνες που παίρνετε; Γνωρίζατε ότι πολλές από αυτές είναι αποτελεσματικές σε συγκεκριμένη στιγμή της ημέρας;

Όλες οι λειτουργίες του οργανισμού είναι προγραμματισμένες ώστε να αποδίδουν σωστά. Κατ’ αυτόν τον τρόπο λοιπόν, ορισμένα συμπληρώματα διατροφής και βιταμίνες πρέπει να χορηγούνται τη στιγμή που θα λειτουργεί και πιο αποδοτικά ο οργανισμός.

Ο λόγος; Μα φυσικά για την μέγιστη απορροφητικότητά των συστατικών. Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που παίρνει κάποιος συμπληρώματα διατροφής. Γιατί αυτός είναι ο σκοπός τους, να συμπληρωθούν στον οργανισμό συστατικά που του λείπουν.

Ορισμένα συμπληρώματα πρέπει να λαμβάνονται με άδειο ή με γεμάτο στομάχι, άλλα πρωί, άλλα βράδυ, άλλα σε απόσταση από φάρμακα.

Τι ώρα λοιπόν πρέπει να παίρνετε τις βιταμίνες σας;

 βιταμίνες τρόπος χορήγησης

Πολυβιταμίνες & Βιταμίνη C

Συμπληρώματα τα οποία προορίζονται για να δώσουν ένα boost ενέργειας στον οργανισμό, όπως για παράδειγμα οι πολυβιταμίνες ή η βιταμίνη C, είναι προτιμότερο να λαμβάνονται πρωινές ώρες. Με αυτόν τον τρόπο το σώμα τονώνεται και αισθάνεστε ευεξία αντιμετωπίζοντας με ενέργεια μια απαιτητική ημέρα.

Αν πάρετε πολυβιταμίνες το βράδυ το πιο πιθανό είναι να επιφορτίσετε το σώμα σας με υπερένταση και να δυσκολευτείτε να κοιμηθείτε!

Βιταμίνες D και η Ε & Ω3 λιπαρά οξέα

Οι συγκεκριμένες βιταμίνες είναι σημαντικό να λαμβάνονται μετά από κάποιο πλούσιο γεύμα, όπως το μεσημεριανό. Έτσι απορροφώνται αποτελεσματικότερα.

Μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία

Πολλά μέταλλα και ιχνοστοιχεία είναι πιο αποτελεσματικά όταν λαμβάνονται βράδυ. Όπως για παράδειγμα το μαγνήσιο το οποιο επιδρά στο μυϊκό σύστημα και προσφέρει ένα πιο χαλαρό και ποιοτικό ύπνο

Σίδηρος

Το πιο συχνό συμπλήρωμα που λαμβάνεται κατά κύριο λόγο από γυναίκες. Για να απορροφηθεί σωστά από τον οργανισμό, θα πρέπει να συνδυάζεται με βιταμίνη C, ενώ είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγεται σε συνδυασμό με γαλακτοκομικά προϊόντα,  καφέ ή τσάι.

Η καλύτερη στιγμή για να πάρετε τον σίδηρό σας είναι είτε με άδειο στομάχι είτε 30 λεπτά πριν από το μεσημεριανό σας γεύμα.

Ασβέστιο

Προτείνεται η λήψη του αμέσως μετά το μεσημεριανό γεύμα.

Σε γενικές γραμμές πολλές βιταμίνες λειτουργούν ακόμα καλύτερα μεταξύ τους και πιο αποτελεσματικά. Αλλά όχι πάντα. Ο συνδυασμός για παράδειγμα ασβεστίου και σιδήρου εμποδίζει την απορροφητικότητά του.

Για να αποφύγετε οποιαδήποτε αρνητική συνέπεια και για να επωφεληθείτε από το κάθε συμπλήρωμα που χρειάζεται να λάβετε ζητήστε τη γνώμη του ιατρού ή του φαρμακοποιού σας!

Δείτε ΕΔΩ όλες τις βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής.

Υγιεινό πρωινό: Γιατί πρέπει να αποφεύγετε οπωσδήποτε την ζάχαρη

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Η οδοντόπαστα μπορεί να βοηθήσει στη μάχη κατά του Αλτσχάιμερ

Her News

Ποια είναι η καλύτερη ώρα να πέσουμε για ύπνο;

HerNews ka

Τα φθινοπωρινά superfoods που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας

Her News