HerNews.gr
Health

5 συνήθειες που κάνουν κακό στα μαλλιά μας

συνήθειες που κάνουν κακό στα μαλλιά μας

Τα μαλλιά μας τα αγαπάμε. Είτε είναι κοντά, είτε μακριά, ίσια , σγουρά. Αξίζουν να τα περιποιούμαστε και να τα φροντίζουμε καθημερινά. Δυστυχώς όμως υπάρχουν κάποιες «κακές» συνήθειες που όλες έχουμε και κάνουν κακό στη υγεία των μαλλιών μας. 

Αντιδρούμε αντί να είμαστε προληπτικές.

Ένα πολύ σύνηθες λάθος είναι ότι δεν μεριμνούμε για τα μαλλιά μας. Αντιδρούμε και πηγαίνουμε στον κομμωτή για συμβουλές μόνο όταν αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα με τα αυτά. Αυτό είναι μεγάλο λάθος καθώς πρέπει να τα φροντίζουμε σωστά σύμφωνα με τις συμβουλές των ειδικών για να μην εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα στην πορεία. 

Κοιμόμαστε με πιασμένα τα μαλλιά.

Μπορεί τα μαλλιά σου να σε ενοχλούν στον ύπνο σου, αλλά το να τα πιάνεις αλογοουρά θα τους προκαλέσει φθορά. Το ισχυρό πιάσιμο μαλλιών κατά την διάρκεια της νύχτας δημιουργεί «σπάσιμο» της τρίχας. Οι ειδικοί δίνουν ως λύση την πλεξούδα. Αν για κανέναν λόγο δεν μπορείς να κοιμηθείς με λυτά τα μαλλιά σου τότε μπορείς να τα πλέξεις στο πλάι και να τα ασφαλίσεις με ένα πολύ χαλαρό πιάσιμο στο τέλος της πλεξούδας.

Δεν κουρευόμαστε συχνά.

Πολλές από εμάς ονειρεύονται μακριά μαλλιά, και για αυτό τον λόγο αποφεύγουν να πάνε στο κομμωτήριο. Η αλήθεια όμως είναι ότι τα μαλλιά μας δυναμώνουν όταν τα καθαρίζουμε από την ψαλίδα που δημιουργείται. Για αυτό η επίσκεψη μας για κούρεμα πρέπει να είναι συχνή ώστε να μπορέσουμε να έχουμε υγιή μακριά μαλλιά. 

Χρησιμοποιούμε πολύ προϊόν.

Ένα ακόμα λάθος που κάνουμε είναι ότι χρησιμοποιούμε μεγάλες ποσότητες προϊόντων για τα μαλλιά μας. Πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης των προϊόντων και να καταναλώνουμε την σωστή ποσότητα ανάλογα με το είδος των μαλλιών μας. Η λάθος χρήση ακόμα και του σαμπουάν μπορεί να βλάψει την υγεία της τρίχας. 

Δεν προστατεύουμε τα μαλλιά μας πριν την χρήση θερμότητας.

Σίγουρα δεν μπορούμε να αποφύγουμε το styling των μαλλιών μας. Αυτό όμως που πρέπει να προσέξουμε είναι πάντα να χρησιμοποιούμε προστασία  κατά της θερμότητας, καθώς η θερμότητα φθείρει και καίει την τρίχα μας.

Νεότερα Άρθρα

Lockdown: Ποιος εθισμός αυξήθηκε ραγδαία

Her News b

Ιατρικές εξετάσεις: Πακέτο για όλη την οικογένεια

Her News b

Αλλαγή ώρας: 5 πολύ εύκολες συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις το βράδυ για να κοιμάσαι πιο εύκολα

HerNews ka