HerNews.gr
Health

Αλλαγή ώρας: 5 πολύ εύκολες συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις το βράδυ για να κοιμάσαι πιο εύκολα

Πότε θα γίνει η αλλαγή της ώρας; Το βράδυ του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου προς την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023, η Ελλάδα και η υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση θα χάσουν μία ώρα και θα μεταβούν στη χειμερινή ώρα.

Έτσι, στις 3 π.μ., θα είναι στη συνέχεια 2 π.μ. Οπότε ναι, θεωρητικά, θα κοιμηθούμε μια ώρα παραπάνω. Θεϊκό δώρο, όταν γνωρίζουμε ότι ο ξεκούραστος ύπνος είναι ο καλύτερος σύμμαχος της καλής άμυνας του ανοσοποιητικού.

 Μια μελέτη μάλιστα αποκάλυψε πριν από μερικά χρόνια ότι ο ύπνος λιγότερο από 7 ώρες την ημέρα τριπλασιάζει τις πιθανότητες να κρυολογήσετε. Όταν όλα επιταχύνονται μετά το σκοτάδι και είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να σταματήσουμε το μυαλό, αυτές οι λύσεις αναλαμβάνουν να μας κάνουν να πέσουμε στην αγκαλιά του Μορφέα.Τα καθαρά μενού του Cave και του Coconut.

1.  Προτιμήστε ένα ελαφρύ δείπνο, πλούσιο σε τρυπτοφάνη

Συχνά συνιστάται να έχουμε ένα ελαφρύ δείπνο το βράδυ. Για να κοιμηθούμε πιο εύκολα, γιατί η εξίσωση είναι απλή: ελαφρύ στομάχι = ελαφρύ μυαλό. Έπειτα, για να περάσετε ένα πιο ήρεμο βράδυ που δεν θα σας ενοχλήσει η δύσκολη πέψη. Και τέλος, για να αποφύγετε τον κίνδυνο άσκοπης αποθήκευσης λίπους. Τι γεύμα λοιπόν πρέπει να υιοθετήσετε; Ένα υγιεινό δείπνο για να εφοδιαστείτε με τρυπτοφάνη, αυτό το αμινοξύ που συνθέτει πρωτεΐνες, το οποίο συμμετέχει στην παραγωγή σεροτονίνης και μελατονίνης. Οι ανάγκες μας υπολογίζονται στα 200mg την ημέρα. 

Βρίσκεται στο καστανό ρύζι, την κινόα, τα όσπρια, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα αυγά, τα οστρακοειδή, τα ψάρια, τους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, κάσιους), τη μαύρη σοκολάτα, τις μπανάνες, τη μαγιά, τη μπύρα… Και τι ώρα πρέπει να φάμε; Τουλάχιστον 3 ώρες πριν από τη συνηθισμένη ώρα που πηγαίνετε για ύπνο

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @lauredary

2. Τεντώθείτε για να απελευθερώσετε την ένταση του σώματος

Ειδικά δεν μιλάμε για αθλητισμό το βράδυ, που αντίθετα βάζει το σώμα σε κατάσταση «σωματικής διέγερσης». Αλλά για να εξασκηθείτε σε μερικές στοχευμένες διατάσεις, για να επιλύσετε τα μπλοκαρίσματα και να απελευθερώσετε την ένταση των μυών που συσσωρεύτηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Καθισμένοι στην άκρη του κρεβατιού, γείρετε τον λαιμό σας εμπρός και πίσω. Στη συνέχεια, από αριστερά προς τα δεξιά, επεκτείνοντας την κίνηση με κάθε αντιβράχιο. Για να ανακουφίσετε την πλάτη, μετά από μια μέρα που κάθεστε στο γραφείο σας, για παράδειγμα, καθίστε στα γόνατά σας, πιάστε τα χέρια σας πίσω από την πλάτη σας και μετά βυθίστε το σώμα σας προς τα εμπρός σηκώνοντας τις λαβές. Και για να επανεκκινήσετε την κυκλοφορία στα πόδια, κάντε “το κερί” λίγα λεπτά πριν ξαπλώσετε.

3. Ξεκινήστε με το διαλογισμό

 Ο διαλογισμός σας βοηθά να εστιάσετε στην παρούσα στιγμή. Η ιδέα είναι απλή: επανασυνδεόμαστε με τη στιγμή και επιστρέφουμε νευρικά μετά την αναταραχή μιας ημέρας τρεξίματος. Όταν λοιπόν οι σκέψεις έρχονται η μία μετά την άλλη και το μυαλό δεν μπορεί να σβήσει, βασιζόμαστε στον διαλογισμό. Η σωστή θέση; Κάθεσαι στην άκρη του κρεβατιού ή ξαπλώνεις απευθείας στο στρώμα για ευκολότερη μετάβαση στον ύπνο. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, ο καρδιακός ρυθμός επιβραδύνεται… Μπορείτε να κοιμηθείτε με απόλυτη ηρεμία.

Περιέχει μια εικόνα του: Drinking Tea Was Once Considered an Irresponsible, Reckless Pursuit for Women

4. Εστίαση στα φαρμακευτικά φυτά

Ένα όμως είναι σίγουρο, δεν μπορούμε να τα επιλέξουμε τυχαία. Πρέπει να καλλιεργούνται και να συγκομίζονται σωστά. Και πρέπει να τα βρούμε σε σύνθεση με τη σωστή δοσολογία. Η βαλεριάνα, η πασιφλόρα, ο λυκίσκος, το βάλσαμο λεμονιού και ο κράταιγος είναι γνωστά στη θεραπεία της αϋπνίας. Αυτά είναι ακόμη και τα φυτά που χρησιμοποιούνται συχνότερα στη βοτανοθεραπεία για να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε. Μπορούν να εγχυθούν σε τσάι από βότανα ή ακόμα και να αραιωθούν σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. 

5. Αποφύγετε τις οθόνες και βάλτε το τηλέφωνό σας σε λειτουργία πτήσης

Η μελατονίνη, που ονομάζεται επίσης ορμόνη του ύπνου, εκκρίνεται στο σκοτάδι. Και τα τηλέφωνα, οι υπολογιστές, τα tablet ή η τηλεόραση εκπέμπουν μεγάλη δόση μπλε φωτός. Έτσι, αν δεν αφήσουμε τις οθόνες, τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν τον ύπνο, ο εγκέφαλος λαμβάνει αντιφατικά μηνύματα και δεν μπορεί να μεταβεί στη νυχτερινή λειτουργία. Αλλά από την άλλη, το να διαβάζεις τα μηνύματά σου το βράδυ ή να περιηγείσαι στα κοινωνικά δίκτυα στο κρεβάτι, δεν είναι ιδανικό στη νυχτερινή σου ρουτίνα για να εκτονώσεις την πίεση και να βάλεις το μυαλό σου σε παύση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να υιοθετήσετε αυτές τις λίγες συμβουλές, οι οποίες είναι πολύ εύκολο να ενσωματωθούν στην καθημερινότητά σας: μειώστε το φως στο τηλέφωνό σας όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλάξτε το σε νυχτερινή λειτουργία και ορίστε τη λειτουργία «μην ενοχλείτε» (εκτός για επαφές έκτακτης ανάγκης), μέχρι να ξυπνήσετε.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πρέπει τελικά να κάνουμε «κρακ» τα δάχτυλά μας;

HerNews ka

Καφές: Γιατί πρέπει να πίνεις κάθε μέρα

Her News b

Πως οι εφιάλτες των ηλικιωμένων μπορεί ν’ αποτελούν ένδειξη για Πάρκινσον

Her News