HerNews.gr
Beauty

Γιατί λαδώνουν τα μαλλιά μου; -Έτσι θα αποφύγεις τη λιπαρότητα

Η λιπαρότητα για τα μαλλιά είναι κάτι που απασχολεί πολλές γυναίκες και φτάνει σε σημείο να επηρεάζει ακόμα και την καθημερινότητά τους ειδικά και όταν γίνεται τόσο έντονη ώστε να χρειάζεσαι να λούζεσαι κάθε μέρα. 

Οι ρίζες των μαλλιών μας έχουν αδένες που εκκρίνουν μια λιπαρή ουσία, τη γνωστή στις περισσότερες από εσάς ως σμήγμα, εξ ου και η ονομασία τους ως σμηγματογόνοι αδένες. 

Το πιο συχνό λάθος που κάνουμε καταρχάς στα μαλλιά μας, ωστόσο και έχει σαν αποτέλεσμα, να λαδώνουν εύκολα και γρήγορα, είναι η εφαρμογή ενυδατικού προϊόντος, στις ρίζες και όχι στις άκρες.

Αποφεύγετε σε κάθε περίπτωση τις ρίζες, από οτιδήποτε,  εκτός αν ακολουθείτε κάποια ειδική θεραπεία και πρέπει. Διαφορετικά, κάνετε focus στις άκρες και μόνο, απλώνοντας ελάχιστη ποσότητα σε όλα τα μαλλιά με απαλές κινήσεις, των χεριών σας. Στην περίπτωση της μαλακτικής και της ενυδατικής καθώς και της μάσκας ισχύει το όσο λιγότερα τόσο καλύτερα. 

Το τελευταίο και ακόμα αρκετά συχνό λάθος είναι το καθημερινό λούσιμο. Μία συνήθεια τόσο απολαυστική και χαλαρωτική είναι η βασική αιτία που χαλάει το pH της τρίχας και παρουσιάζει έντονη λιπαρότητα.

Δερματολόγοι συμβουλεύουν να λουζόμαστε 1 με 2 φορές την εβδομάδα. Το πιο πολύ 3 φορές την βδομάδα όταν τα μαλλιά λαδώνουν πολύ. 

Τέλος, το κρύο νερό ανοίγει του πόρους που βρίσκονται στις ρίζες των τριχών στο κεφάλι μας, μην επιτρέποντας στο σμήγμα να συσσωρευτεί σε αυτούς, ενώ συγχρόνως τονώνει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή αυτή, που έχει ως αποτέλεσμα την καταπολέμηση της λιπαρότητας.

Νεότερα Άρθρα

Θες να έχεις μακρυά μαλλιά; Μάθε τα μυστικά για να το πετύχεις

Her News

Ariana Grande: Το wet look που αναζωογονεί την υφή των μαλλιών σου

HerNewskl

Face Lifting concealer: Το trick που λατρεύουν οι influencers του εξωτερικού

HerNewskl