HerNews.gr
Ελλάδα

Αττική οδός: Αποζημίωση 2.000€ ζήτησε ο Πρωθυπουργός για κάθε εγκλωβισμένο όχημα

αποζημιωση

Αποζημίωση 2.000€ για κάθε όχημα που εγκλωβίστηκε τη Δευτέρα 24/01/22 στην Αττική οδό, ενώ η κακοκαιρία Ελπίς σάρωνε τη χώρα, ζήτησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά το χάος που προκλήθηκε εχθές Δευτέρα και με την κακοκαιρία να βρίσκεται στο απόγειό της, 3.000 οχήματα εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από την παραχωρησιούχο εταιρεία της  Αττικής Οδού αποζημίωση για τα εγκλωβισμένα οχήματα, 2.000€, για όλη την ταλαιπωρία που υπέστησαν.

Ειδικότερα, επικοινώνησε με τη διοίκηση της παραχωρησιούχου εταιρείας της Αττικής Οδού και ζήτησε την καταβολή του ποσού των 2000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο. Η εταιρεία το αποδέχθηκε.

αποζημιωση

Ο Πρωθυπουργός προήδρευσε σε σύσκεψη στην οποία μετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος.

apozimiwsi

Στη σύσκεψη έγινε αποτίμηση της κατάστασης και ελήφθησαν αποφάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνεχίζουν να υπάρχουν από την κακοκαιρία.

Ας θυμηθούμε μάλιστα τα λόγια μιας γυναίκας, συζύγου, της οποίας ο άνδρας βρίσκονταν επί 5 ώρες εγκλωβισμένος στην Αττική οδό:

«Με την Τροχαία δεν μπορείς να επικοινωνήσεις, ούτε με την Αττική Οδό. Ο σύζυγός μου είναι εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό, λίγο πριν την έξοδο προς Μαραθώνος, στο ρεύμα προς Αθήνα. Σε μία ώρα διήνυσε απόσταση 500 μέτρων. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει έκκληση για απεγκλωβισμό των οδηγών από την Πυροσβεστική, δεδομένου ότι το φαινόμενο θα επιδεινωθεί τις επόμενες ώρες, όπως λένε και οι μετεωρολόγοι».

Νεότερα Άρθρα

Στην εντατική ο Νίκος Ξανθόπουλος – Το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί

Her News

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Ίσως φτάσουμε κάποτε» έγραφαν στο story τους τα δίδυμα κορίτσια λίγο πριν την τραγωδία (Εικόνες)

HerNews ka

Επιστρέφει τη Δευτέρα η μουσική σε εστίαση & διασκέδαση – Απελευθερώνεται το ωράριο

Her News