HerNews.gr
Ταξίδια

Οι Κυριακές είναι για βόλτα, ψυχική χαλάρωση και.. θεματικά πάρκα, όπως το Area Synest

area synest

Ξέρεις οι Κυριακές είναι για βόλτα και χαλάρωση. Όχι, δεν χρειάζεται πάντα να κρατάς ακέραιους τους ρυθμούς της καθημερινότητας και το ΣΚ. 

Άφησε τον εαυτό σου να πάει βόλτα, να δει νέα ή γνωστά μέρη, να διασκεδάσει, να ξεχαστεί, να έρθει κοντά στον εαυτό του, τον εαυτό που δεν βρίσκεται διαρκώς στην τσίτα για να εκπληρώσει πολλά. Αυτές είναι οι Κυριακές όπως τις θέλουμε και όπως μπορούμε να τις πετύχουμε.

areasynest

Το κατάλαβα αυτό όταν μια από τις προηγούμενες Κυριακές μου με βρήκε στο Σύνεβρο και το Area Synest

Το Σύνεβρο είναι χωριό της Αχαΐας και υπάγεται στον Δήμο Αιγιαλείας. Βρίσκεται στην όχθη του ποταμού Κριού, λίγο πιο πάνω από τη Σβυρού και σε υψόμετρο περίπου 550 μέτρων, με τα σπίτια του διασκορπισμένα σε δύο επίπεδα. Εκεί βρίσκεται το υπέρτατο θεματικό πάρκο Area Synest, το οποίο αποτελεί όαση ηρεμίας.

areasynest

Διαφορετικά και σπάνια είδη πτηνών, θεματικά σπιτάκια τριγύρω, παραδοσιακή μαρμελάδα, ξύλινο εστιατόριο, κεντρική εστία τζακιού στη μέση της φύσης και ένας ποταμός που σε παρασύρει με τον ήχο του. Αυτά είναι τα συστατικά που με έκαναν να πω, ε ναι! Αυτό θέλω τις Κυριακές μου.

Να μπορώ να βρεθώ κοντά στη φύση και να την απολαύσω. Να πιώ τον καφέ μου και να ξεχαστώ ανάμεσα σε τόσες ωραίες εικόνες, ανθρώπους και μυρωδιές.

area synest

Ξέρετε, στην Ελλάδα έχουμε υπέροχα θεματικά πάρκα. Εξαιρετικά που αξίζει να τ’ ανακαλύψουμε. Αρκεί μόνο να βρούμε το μεταφορικό μας μέσο αν δεν το έχουμε ήδη και να πάρουμε την μοιραία απόφαση να σηκωθούμε λίγο νωρίτερα από το κρεβάτι.

area synest

Εγώ στο Σύνεβρο και το Synest Area είπα το μεγάλο ναι και όχι απλά έφτασα εκεί, αλλά ανυπομονώ να ξαναπάω και να αντικρύσω τις μοναδικές δημιουργίες και κατασκευές του, από αναπαραστάσεις παλιού καφενείου, μέχρι απαλές μελωδίες που αντηχούν μέσα σε όλο το δάσος. Τι, σκέφτηκες κάτι καλύτερο; Νομίζω πως μια επίσκεψη θα σε αναζωογονήσει!

 

Νεότερα Άρθρα

Άνδρος: Αποθεώνεται από το Ιταλικό “Lonely Planet”

HerNews ka

 Μουσείο άλατος: Το πρώτο θεματικό μουσείο στην Ελλάδα!

Her News b

Οκτωνιά: Ένας ονειρεμένος προορισμός στην Εύβοια

Her News